Anders Johanssons team femma i dragracing

Årets Veidec Festival slutade i besvikelse. Åtminstone för Anders Johanssons team M Hansson-racing. Visserligen blev det en femteplats, men siktet var betydligt högre inställt. - Nu har vi ingen chans i sammandraget, suckar Anders.

Motorsport2008-07-30 06:15

Europas största dragracing-tävling arrangerade på Mantorp i helgen. I tryckande, stundtals hejdlös, värme tävlade världens snabbaste bilar i totalt sexton olika klasser.
Som vår tidning berättade i tisdags återfinns en lokal anknytning i Pro Stock, Fia:s europamästerskap för dragracing-bilar vars utseende liknas vid en ordinär rallybil. Men dessvärre slutade helgen i ett smärre misslyckande för Anders Johanssons, Södra Vi, team M Hansson-racing. Ett bra kval följdes upp av utslagning redan i kvartsfinalen efter att föraren Magnus Hansson fått sladd på bilen och tvingats släppa på gasen.
- Överlag en ganska bra tävling med mycket folk. Det är skönt att tävla hemma, men det blev ganska svettigt, berättar Anders.
Fredagens och lördagens kvalheat bådade emellertid för en betydligt mer framskjuten placering. Med tiden 6.93, i vanliga fall relativt medioker, på den 402 meter långa banan låg man trea inför söndagens elimineringsomgångar.
- Banan var dålig under hela helgen. Det var väldigt varmt och när man då lägger på lite vatten på banan blir den mjuk och det blir halkigt, förklarar Anders.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!