Äntligen målgång för Ydre MKs Albin

Ydre Motorklubbs unga lovande rallyförare Albin Nordh har haft ett minst sagt motigt år hittills. Men i helgen kunde han glädjas tillsammans med pappa Fredrik Nordh.

Efter tävlingar i Vännäs och Östersund utan målgång så blev det äntligen en hel tävling för Ydre MKs Albin Nordh i Lima.

Efter tävlingar i Vännäs och Östersund utan målgång så blev det äntligen en hel tävling för Ydre MKs Albin Nordh i Lima.

Foto:

Motorsport2018-03-14 19:10

Efter två starter i vinter i Svenska juniormästerskapet då bilen har trasslat för Albin och han har fått bryta tävlingarna, så begav sig han tillsammans med pappa Fredrik till Lima där Lima Motorsällskap arrangerade sin mycket populära vintertävling.

Målet för Albin med att köra denna tävling var att se så allt fungerade med bilen, att ha skoj och få tillbaka körglädjen.

Förra tävlingens oljeläckage var ett enklare fel än vad man från början befarade, det var en intern oljeplugg som hade lossnat, så det felet var snart åtgärdat.

Lima bjöd på en tävling med mycket fina vintervägar där snövallarna var betydligt högre än vanligt, cirka 90 kilometer fördelat på fem specialsträckor skulle de 220 startande ekipagen köra igenom.

Hur gick det då för Albin och Fredrik?

Jo, på första sträckan för dagen fick de punktering och tappade givetvis mycket tid, men efter däckbyte så flöt det på bra på övriga sträckor och Albin och Fredrik presterade riktigt bra tider i klassen A-förare framhjulsdrivna bilar.

- Jag är så imponerad och stolt över min far som läste noter för första gången, säger Albin. Han är duktig både på att köra bil, skruva med bilen och läsa noter, fortsätter Albin att berömma sin pappa Fredrik.

Den bästa sträckan både tidsmässigt och notmässigt var sista sträckan där de hade femte bästa tid i klassen, berättar Albin.

Då ska det tilläggas att det var ett riktigt bra startfält i Lima, och klassen A-förare Fwd vanns av Daniel Röjsel SMK Dala, Andreas Levin Lima MS tvåa och Oskar Sundell Sandvikens MK, så Albin fick mäta sig med riktigt rutinerade rallyförare.

Så summeringen efter denna tävling var att bilen fungerade bra, körglädjen är på topp och far och son hade riktigt kul i bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om