Äventyr på klassisk mark

Vimmerbyduo VM-debuterar i mini-z-racing i "Ferrari-land".

Tillsammans med klubbkompisen Fredrik Karlsson deltar Peter Lundin, Vimmerby Mini-Z Racing, i helgens VM i italienska Maranello. Foto: Lena Dahlberg

Tillsammans med klubbkompisen Fredrik Karlsson deltar Peter Lundin, Vimmerby Mini-Z Racing, i helgens VM i italienska Maranello. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Motorsport2015-11-07 11:45


I helgen avgörs VM i mini-z-racing på klassisk motormark. På plats i italienska Maranello, för att göra upp om medaljerna, finns Vimmerby-duon Peter Lundin och Fredrik Karlsson.

- Nja, vi är nog mer här för att se och lära, säger Peter.

Säg Maranello och det vattnas i munnen på den motorintresserade. Den norditalienska staden utgör hem åt klassiska Ferrari. Det var här det började en gång på 1920-talet och i dag är staden mer än någonsin förknippad med den svarta hästen och de röda färgerna. Ferrari-området i Maranello motsvarar ytan av en normalstor svensk stad och här kan man se hur Ferrari utvecklas, produceras och testas.

Precis i anslutning till Ferrari-området avgörs i helgen VM i mini-z-racing. Av de drygt 100 startande är sex svenska, varav två kommer från Vimmerby Mini-Z Racing, Peter Lundin och Fredrik Karlsson.

- Sverige ligger långt framme i sporten och har tagit medaljer i tidigare mästerskap. Och visst tillhör vi i Vimmerby toppskiktet i Sverige, men att tro att vi ska köra hem VM-medaljer kanske inte är realistiskt, säger Peter Lundin.
Den här gången är vi nog mer här för att se och lära, men självklart kommer tävlingsinstinkten fram när man väl står där, säger Peter, som liksom polaren Fredrik Karlsson gör debut i VM-sammanhang.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om