Bjerkert femma på Gotland

Carl-Johan Bjerkert stod för en mycket bra insats i årets Gotland Grand National. Vimmerbyföraren kom femma och hade flera toppåkare framför sig - däribland världsmästaren Pierre-Alexandre Renet och åttafaldige GGN-mästarren Mats "Lappen" Nilsson.

Bra kört. Calle Bjerkert, Vimmerby MS, kom femma i Gotland Grand National.

Bra kört. Calle Bjerkert, Vimmerby MS, kom femma i Gotland Grand National.

Foto:

Motorsport2012-11-05 07:29


Det blev alltså en väntad segrare när den 29:e upplagan av världens största endurotävling, Gotland Grand National, avgjordes på Tofta skjutfält i lördags.
Många i publiken hade väntat sig en tuff duell om segern mellan Renet och Mats "Lappen" Nilsson. Så kunde det också blivit om inte svensken kraschat tidigt i loppet och hamnat på efterkälken. Mats Nilsson kom dock igen starkt och kunde till slut bärga andraplatsen och därmed bli nordisk mästare.

Uppe på tredje plats
VMS-föraren Carl-Johan Bjerkert var med bra genom hela loppet.
- För omväxlings skull fick jag en bra start och det rullade på bra nästan hela tiden. På fjärde varvet var jag uppe på tredje plats, men sen fick jag lite strul efter att ha tankat. Jag hakade i en av förarna som jag skulle varva.
Det innebar att såväl Mats Nilsson som Ivan Cervantes passerade Bjerkert.
- Jag åkte ganska länge i ingemansland, men sedan lyckades jag passera Matti Seistola (tidigare VM-femma) på det sjunde varvet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!