Bjerkert missar troligen kåsan

Han vann klassiska novemberkåsan för två år sedan. Förra året var han skadad - och i år avstår Calle Bjerkert förmodligen från att tävla. - Min dotter Vera har legat sjuk och familjens hälsa går alltid i första hand.

Motorsport2010-11-17 07:35

I går hämtade Calle Bjerkert dottern från sjukhuset i Jönköping, där hon legat i ett par dagar efter att ha drabbats av ett virus på lungorna.
- Det har varit några sömnlösa nätter. Nu är hon på bättringsvägen, men det lutar starkt åt att jag hoppar av. Jag har inte fattat ett slutgiltigt beslut, men det känns inte rätt att åka från familjen. Det kommer fler kåsor och tävlingar i framtiden.

Målet: ta sig runt
Jonas Blom har också varit osäker på om han ska köra årets kåsa i Gävle eller inte. Även för honom är det ett virus som stökat till det, på sonen Oscar.
- Det är märkligt. Det verkar vara något liknande som det Calle Bjerkerts dotter haft, med hög feber under lång tid.
Nu är sonen bättre och det mesta tyder ändå på att Blom försvarar familjens och VMS färger i novemberkåsan.
- Jag har gjort i ordning cykeln och allt annat. Som läget är nu så räknar jag med att köra.
Vad vet du om förutsättningarna?
- Tydligen är det snö däruppe. Men rapporterna säger att det ska bli kallare och det hoppas jag verkligen. Jag vill inte det ska bli som i Falun förra året. Då tappade jag helt motivationen på natten och bröt. Det var vatten, vatten, vatten överallt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!