Bjerkert vann SM-deltävling

Calle Bjerkert gav ett fint formbesked vid söndagens SM-deltävling i enduro som avgjordes i Finspång. Han vann med ganska klar marginal och blandar därmed sig i striden om SM-guldet på allvar.

Calle Bjerkert vann en SM-deltävling i enduro vid tävlingar i Finspång i söndags.

Calle Bjerkert vann en SM-deltävling i enduro vid tävlingar i Finspång i söndags.

Foto:

Motorsport2003-05-05 07:08

Tävlingen i Finspång var den fjärde deltävlingen för året i SM-enduron för fyrtaktsmaskiner. Bjerkert har tidigare under året kört stabilt och plockat poängplaceringar, men någon pallplats har det inte blivit. I Finspång stämde dock det mesta för Calle och därmed kom också segern som ett brev på posten.
- Det var jobbigt att åka, men desto skönare att komma i mål som segrare. Det hade kommit en hel del regn dagarna innan så terrängen var mer svårforcerad än vanligt. Jag tycker att min åkning flöt på bra hela vägen och att jag inte råkade ut för några direkta missöden under vägen kanske var det som avgjorde till min fördel, sa Calle Bjerkert efter segern.
Fyra deltävlingar återstår i SM och nästa körs i Örebro framåt sommaren. Calle avancerade i och med segern upp på cirka en tredjeplats i sammandraget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!