Borrelia stoppar VMS-stjärnan

I helgen avgörs Ränneslättsloppet i Eksjö. Men det blir utan fjolårstrean Kalle Svensson, Vimmerby MS, som har åkt på borrelia. Efter alla motgångar de senaste åren tvekar han nu om sin fortsatta karriär.

Kalle Svensson har drabbats av sjukdomen borrelia och kommer inte till start i helgens Ränneslättslopp i Eksjö.

Kalle Svensson har drabbats av sjukdomen borrelia och kommer inte till start i helgens Ränneslättslopp i Eksjö.

Foto: Kalle Lundstedt, Race Magazine

Motorsport2017-09-22 12:07

Ränneslättsloppet i Eksjö är en av Sveriges största endurotävlingar och ingår i ”Svensk Enduroklassiker” tillsammans med Gotland Grand National och Stångebroslaget i Linköping. I helgen avgörs 2017 års upplaga.
I fjol skrällde Vimmerby MS-föraren Kalle Svensson och blev trea efter Albin Elowson och Pontus Skoog.

I år skulle han vara med och utmana de allra bästa igen. Men så blir det inte för den meriterade VMS-föraren (USM-guld, JSM-guld, SM-silver, SM-brons, silver i junior-lag-VM med mera).
För hemma i Oskarshamn går en orkeslös och nedstämd Kalle Svensson, som har annat än enduro att ägna tankarna åt.

– I våras både tränade och körde jag bra. Men i somras började jag känna mig orkeslös och det har bara blivit värre. För ett par månader sedan fick jag se att jag hade ett litet märke på ena innanlåret, men tänkte inte mer på det, berättar Kalle Svensson.
– För tre veckor sedan fick jag besked om att jag hade borrelia. Det blev en tio dagars penicillinkur, men träningen har inte alls funkat efter det. Jag är helt matt – ända inifrån och ut, suckar han.

Mycket talar nu för att säsongen är slut för Kalle. Gotland Grand National eller Novemberkåsan är inget han ens tänker på.
– Nej, det känns som att enduron får ligga på is ett tag nu. Det viktigaste är att få ordning på kroppen.
Har det gått så långt att du funderar på att lägga ner karriären?
– Klart att jag har tänkt tanken att sluta. Ända sedan 2012 har jag haft strul. Jag ligger där som åtta-tia i Sverige och för att ta ytterligare ett kliv krävs mycket. Är det verkligen värt det, frågar han sig?
– Jag får ta mig en funderare. Men det kändes som att det här skulle bli mitt år, då blir man deoppigt när det inte går som man tänkt sig. Trots allt är jag bara 28 år och enduroförare brukar vara som bäst över 30. Jag får se, säger Kalle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!