Bra seriestart för VMS

Vimmerby MS fick en flygande start på seriecrossen då Roger Hultman sköt iväg som en kanonkula från start i det första heatet. Riktigt så bra skulle det inte gå sedan. Men fullt godkänt.

Motorsport2007-04-23 06:19

- Jag är jättenöjd, säger lagledaren Katja Frosthed sedan VMS kommit sjua i Vimmerby och femma i Oskarshamn.
De båda nykomlingslagen i division ett, Vimmerby och Oskarshamn, arrangerade varsin deltävling i seriecrossen i helgen.
För VMS gick det bra.
- Med tanke på att vi är nykomlingar och att många av de andra lagen har elitförare så gick det klart över förväntan, säger Katja Frosthed.
Sjua i hemmatävlingen
För VMS körde Roger Hultman, Daniel Jönsson, Isak Månsson och Kenth Nilsson som ordinarie och där enduroföraren (!) Johan Eliasson fick hoppa in som reserv i ett av heaten i Oskarshamn.
Hultman fick som sagt en lysande start när han var först in i startböjen av samtliga 40 förare i det första heatet. Han behöll ledningen en stund, men fick senare se sig frånåkt av ett par snabba konkurrenter. Inte minst senaste SM-tvåan från Landskrona, 24-årige Mattias Svärdh. Han stod som klar segrare efter de tolv körda varven. På åttonde plats placerade sig Roger Hultman, en placering före lagkamraten Daniel Jönsson. Isak Månsson var 26:a och Kenth Nilsson 33:a.
- Jag är väldigt nöjd med åkningen. Jag har inte hunnit köra så mycket innan och jag hade varit nöjd med topp 15 i den här tuffa konkurrensen, säger Hultman och passade samtidigt på att hylla den delvis omgjorda banan på Gnagaredalen:
- Banan är ännu bättre nu. Det blir mer flyt i åkningen i den sektion som är omgjord.
Vimmerby låg på femte plats efter det första heatet. Heat två gick sedan betydligt sämre för hemmaklubben.
- Det strulade för nästan allihopa. Roger kom på 19:e plats sedan han krökt kopplingen, Daniel var 21:a efter att ha kört i två gånger och Isak Månsson var 38:a sedan cykeln stannat för honom flera gånger. Kenth hittade inte flytet och var 28:a, säger Katja Frosthed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!