Brakförlust för Dackarna i fjol

Dackarna AB gjorde en brakförlust under 2012. Minus 665 000 kronor blev resultatet. Förlusten förklaras av kostnaderna för att arrangera lag-VM. - Vi har lärt oss av det och kommer inte att göra det igen, säger styrelseordföranden Ove Johansson.

Inte orolig. Styrelseordföranden Ove Johansson förklarar fjolårets minusresultat med kostnaderna för lag-VM. Något mer arrangemang av den tävlingen blir det inte. Foto: Magnus Strömsten

Inte orolig. Styrelseordföranden Ove Johansson förklarar fjolårets minusresultat med kostnaderna för lag-VM. Något mer arrangemang av den tävlingen blir det inte. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2013-06-28 06:50

Målilla MK äger bolagen Dackarna AB och Dackarna Event AB. Båda gick back under fjolåret. Dackarna AB med hela 665 000 kronor medan förlusten för eventbolaget var blygsamma 11 000.
Moderföreningen Målilla MK gick dock plus.
- Jag har inte de siffrorna i huvudet, men totalt sett är det inte så farligt. Klubben äger bolaget och det är bolaget som får ta lite minusresultat. Man måste se till helheten, säger Ove Johansson och fortsätter:
- Ibland blir det sådana här år, även om det här resultatet är ett av våra sämsta under de senaste tio åren. Men vi ska inte känna någon oro. Vi har tillgångar för mycket mer än det här minusresultatet och sitter inte och biter på naglarna.
2012 var ett händelserikt år för Dackarna med arrangemang av både lag-VM och Grand Prix. Förlusten förklaras av den klena publiktillströmningen till lag-VM.

Inget mer lag-VM
- Det var där vi förlorade det mesta av pengarna. Det var dåligt med publik och det slår väldigt fort. Vi har lärt oss av det och kommer inte att arrangera lag-VM igen.
Arrangemanget av Grand Prix slutade med ett mindre plusresultat.
- Det är inga större pengar i det, men man ska komma ihåg att vi inte bara gör de arrangemangen för pengarna. Vi gör det för sporten också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!