Buczkowski in i Dackarnas lag

Dackarna har satt sista spiken i sin sjumannatrupp. 27-årige polacken Krzysztof Buczkowski är klar för 2014. - Han har varit aktuell under en längre tid. I sina bästa stunder är han en världsförare, säger Dackelagledaren Mikael Karlsson.

Dackarna har skrivit ett tvåårs-kontrakt med danske talangen Rasmus Jensen.

Dackarna har skrivit ett tvåårs-kontrakt med danske talangen Rasmus Jensen.

Foto:

Motorsport2013-11-06 10:13


Lagbygget är i princip klart för Dackarna. Det är till många delar en ny trupp som kommer representera klubben nästa säsong.
Förutom polacken med det svårstavade namnet, Krzysztof Buczkowski, har Dackarna också gjort klart med den danske talangen Rasmus Jensen och Jonas Engdahl, fostrad i Målillaklubben.

Dackarna - en dark horse
Buczkowski kommer närmast från Ikaros Smederna, där han körde till sig ett snitt på 1,492 poäng på 18 matcher.
- Vi värvar honom av flera anledningar. Jerker (Eriksson, lagledarkollega) har sedan tidigare positiva erfarenheter av Buczkowski. Han är väldigt proffsig och ger alltid 11o procent. När han är som bäst, så håller han en mycket hög nivå. Sedan kan han vara ojämn.Mikael Karlsson är nöjd med truppen inför 2014:
- Den känns spännande. Det är bra killar att ha att göra med och ett lag med utvecklingspotential. Jag ser oss som en dark horse, som kan smyga med där bakom och förhoppningsvis överraska. Lag som Indianerna, Vetlanda och Piraterna får ta på sig favoritskapet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!