Dackarna föll i Stockholm

Dackarna fick se sig besegrade med 49-47 av Hammarby igår. Matchen avgjordes i 14:e heatet på ett tveksamt domslut.

Dansk duell mellan Hans Andersen och Nicki Pedersen i 14:e heatet...

Dansk duell mellan Hans Andersen och Nicki Pedersen i 14:e heatet...

Foto:

Motorsport2007-07-25 07:37

- Jag vill inte vara en dålig förlorare, men det var en kraftig domarmiss att utesluta Hans Andersen när Nicki Pedersen gick omkull i sista kurvan. Hans är först in och är aldrig på Nicki. Det skiljer minst en halvmeter mellan dem, sa Dackarnas lagledare Morgan Andersson.
Konsekvensen av domslutet blev att Dackarna förlorade heatet med 4-2 istället för att vinna det med samma siffror. Det ledde så småningom i sin tur till att Hammarby vann matchen med 49-47.
- Visst känns det tungt att förlora. Det hade varit mer logiskt att vi fått med oss en lagpoäng eller till och med vunnit matchen med 49-47. Då hade vi dessutom fått till en omkörning om bonuspoängen, konstaterade Morgan Andersson efter matchen.
Redan innan matchen kom igång strulade hemmalaget. Jesper B Jensen var sen till matchen och då lyckades man dra ut på tiden så att Jensen hann fram.
- Det är ju bra att veta att man kan ta till en extra lång presentation av lagen och några långa sladdpauser ifall man behöver få lite extra tid på sig för att få ihop sitt lag, sa Morgan Andersson ironiskt.
Det började inget vidare för Dackarna då Hammarby tog en "femetta" i första heatet. Fredrik Lindgren stred länge tappert mot Scott Nicholls och Tomasz Gapinski, men tvingades se de båda Bajenförarna korsa mållinjen före honom.
I femte heatet kom så ytterligare en "femetta" för hemmalaget sedan Tomasz Gapinski och Martin Smolinski lämnat Peter Karlsson och Ricky Kling på efterkälken från start.
I underläge med 23-13 kom så Dackarnas första heatseger för kvällen då Hans Andersen vann sjunde heatet. Peter Karlsson hade länge andraplatsen, men tvingades släppa förbi sig Scott Nicholls till slut.
I åttonde heatet valde Dackarna att sätta in Fredrik Lindgren istället för Emil Kramer och den toppningen gick hem i och med att Lindgren vann före Andreas Jonsson.
Ställningen i det läget 26-22 och fyrapoängsledningen för Hammarby stod sig fram till paus efter två oavgjorda heat.
- Vi fick lida av den dåliga starten. Flera av våra förare hade problem att hitta rätt inställningar på sina cyklar, men det löste sig efter hand, sa Morgan Andersson.
Andra reservheatet gav 4-2 till Hammarby sedan Martin Smolinski vunnit före Ricky Kling.
Ställningen 36-30 till Hammarby gjorde att Dackarna fick möjlighet att toppa i det tolfte heatet. Andreas Jonsson ersatte då Charlie Gjedde som haft en tung kväll.
Heatet bjöd på en sevärd dansk duell mellan Hans Andersen och Nicki Pedersen. Andersen gick till slut segrande ur striden mot rivalen, men Pedersen tog andraplatsen följd av Andreas Jonsson.
Dackarna hade fortfarande fyra poäng att hämta upp, men efter trettonde heatet var det bara två. Fredrik Lindgren vann nämligen heatet mot starke hemmaföraren Jesper B Jensen, medan Peter Karlsson knep tredjeplatsen för Dackarna.
Fjortonde heatet bjöd på stor dramatik, vilket inte var någon överraskning. Det var idel GP-förare på startlinjen då Hammarby mönstrade Nicki Pedersen och Scott Nicholls mot Dackarnas Hans Andersen och Andreas Jonsson.
Det blev ännu en tuff duell mellan Andersen och Pedersen där ledningen växlade flera gånger mellan förarna. På sista varvet ändade det hela med att Pedersen hamnade i planket.
Domaren bedömde att Andersen hade tryckt ut honom dit och svartflaggade heatet. Resultatet blev att Andersen uteslöts och Pedersen vann heatet före Jonsson och Nicholls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!