Dackarna krossade tandlösa lejon

Kross. Mos. Utklassning. Ja, kalla det vad vad du vill. Men det är inte på något sätt bra för sporten att se ett lag vika ner sig så totalt som Lejonen gjorde mot Dackarna i går. Och 59-31 var ändå sifror i underkant. - Vi har absolut inget att skylla på, säger gästernas lagledare Anders Fröjd.

Motorsport2015-07-14 22:34


Inför gårdagens elitseriematch trodde Anders Fröjd på bra chans för hans Lejonen, sist i Elitserien, att störa Dackarna.
- Om vi kan få en bra start på matchen och ta ledningen så går det att få Dackarna i otakt, sa han då.
Man kan väl säga att det inte gick något vidare med det. 14-4 efter tre heat blev 37-11 efter åtta. Och efter det förnedrande slutresultatet 59-31 kändes Anders Fröjd uppgiven.
- Det finns inget att skylla på. Vädret, banan, publiken - allt var helt perfekt. Tyvärr står vi och sover i starterna. Vi är inte alls med. Framför allt är Dackarna väldigt mycket bättre än vad vi är i dag, suckar han.
- De har ett jämnt lag, som de dessutom kan spetsa til ännu lite till. Jag står fast vid det jag har sagt tidigare. Jag är helt övertygad om att de kan gå hela vägen i år.

43-17 i paus
I paus var Dackarnas ledning 43-17 och det enda som kändes spännande då var ifall fyrverkeripjäserna som skickas iväg vid heatseger med 5-1 för hemmalaget skulle ta slut eller inte.
Lite fakta för att beskriva Dackarnas överlägsenhet i går:
? Dackarna körde hem sju stycken femettor.
? Lejonen hade poängövertag i endast två heat.
? Efter tio heat hade samtliga Dackeförare på ordinarie plats tagit maximalt antal poäng.
- Just nu är jag bara så jäkla besviken. Allt kändes så himla bra när vi gick runt på banan innan matchen, säger Anders Fröjd.
- Kanske gjorde vi bort oss med inställningarna i början och så rann det iväg. Då är det lätt att få panik istället för att hålla sig kall, som man måste.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om