Dackarna med ena benet i semi

Det var klasskillnad på G&B Arena i Målilla i går kväll. Dackarna var klart bättre i derbyt och har skaffat sig ett utmärkt läge att ta sig till semifinal. - Vi har kopplat ett bra grepp, men det är hälften av heaten kvar, säger Dackarnas lagledare Jerker Eriksson.

Jerker Eriksson kunde glädjas åt en klar seger och stark körning av unge dansken Michael Jepsen Jensen. Foto: Magnus Strömsten

Jerker Eriksson kunde glädjas åt en klar seger och stark körning av unge dansken Michael Jepsen Jensen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2012-08-29 06:31


Det var upplagt för ett pulserande, hett derby i kvartsfinaldramat mellan Dackarna och Västervik. Men nä, den där riktiga spännande dramatiken och stämningen infann sig aldrig inför blott 3 581 åskådare. En anledning till att det blev en ganska avslagen tillställning var givetvis att Dackarna körde riktigt bra.
Ni får en liten vink om hur derbyt såg ut när ni läser det här: första gången en Västerviksförare var först över mållinjen i ett heat var först i det elfte heatet (David Watt).
- Ska vi lyckas vända och vinna nästa tisdag så måste vi defintivt vara med bättre från start, säger Västerviks Mikael Messing.

Jensen levererade
Att hemmalaget skulle dominera var förvisso ingen överraskning, men nog trodde de flesta att Västervik skulle kunna bjuda upp till bättre motstånd. Men säg så här: Alla elitserielag hade nog denna kväll haft stora problem att rå på Dackarna med ungdomarna Michael Jepsen Jensen, Darcy Ward och Patryk Dudek i strålande form.
- Jag är nöjd med mycket. Mest med Jepsen Jensens åkning. Han leverade verkligen i kväll (tisdag).
Jerker Eriksson gladde sig också åt Patryk Dudek (13 poäng), Darcy Ward (elva) och Fredrik Lindgren (åtta).
- Darcy har varit lite blek ett tag, men nu visar han hur bra han är. Och Freddan testade lite nya grejer på slutet och var helt okey.
Tyngre gick det däremot för Andreas Jonsson (fem poäng):
- Han får åka hem och skruva. Han kör rätt, men det är klart att han är lite frustrerad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!