Dackarnas härliga jättekross

– De kör över oss. Vi har inget att sätta emot, summerade Smedernas Jimmys Jansson. – Vi mosar dem. Jag kan inte låta bli att vara lite kaxig nu, jublade Dackarnas Mikael Karlsson. De båda lagledarna var helt överens i sin analys efter Målilla-lagets bortakross i elitserien går kväll.

Rune Holta visade fin form och körde in tolv pinnar.

Rune Holta visade fin form och körde in tolv pinnar.

Foto: Niklas Holm

Motorsport2016-07-20 06:00

Micke Max med ryggont nollade. Magnus Karlsson gjorde precis sitt jobb och tog tre poäng, heatledaren Maciej Janowski lyckades tråckla till sig fem pinnar.

Men ingen fara. För i går var de övriga Dacke-förararna så heta att de smälte marken de åkte på. Eller vad sägs om följande?

Kacper Gomoslki 14+1, Rune Holta 12+2, Peter Ljung 12+2 och Patryk Dudek 12+2.

57-33 borta mot Smederna var en överkörning som hette duga och nu är Dackarna bara några ynka förarpoäng från den där efterlängtade slutspelsplatsen.

Åtta femettor

Sju femettor för Dackarna på de 14 första heaten. Ja, du hör själv. Det var ett heltaggat lag från Målilla som fullständigt blåste Smederna av banan i Eskilstuna i går.

Storsegern kröntes med en åttonde dubbelseger i nomineringsheatet när Ljung och Holta fastställde slutresultatet.

– Det var lite svajigt under de första fyra heatet, innan vi hittade rätt. Sedan var det inget snack. Detta trots att vi har förare som får slita enormt för poängen på cyklar som inte går som de ska, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Stormatch härnäst

Storsegern kan komma att visa sig vara viktig på flera sätt. Inte minst då laget nu på allvar blandar sig i slutspelsstriden. Med tre omgångar kvar att köra av Elitserien har trean Indianerna 16 poäng och +38, fyran Masarna 15 poäng och +42, femman Dackarna 15 poäng och +36.

Och vilken match det blir i nästa omgång, om två veckor, då Dackarna tar emot Indianerna hemma på G&B Arena.

– Fantastiskt. En match som gäller så mycket och mot just Indianerna med alla sina stjärnförare. Men vi har ju sagt att vi ska vinna resten av hemmamatcherna, så det får vi stå fast vid, skrattar Mikael Karlsson.

En gentleman

Lika glatt som det var i Målilla-lägret efter matchen, lika dystert var det hos Indianerna, som med all sannolikhet nu får acceptera att laget lär köra i Allsvenskan nästa säsong.

– Det var vår sämsta match på hela året – och det när det behövdes prestera som bäst. Jag vet inte vad jag ska säga. Dackarna kör över oss. Vi har inget att säga emot. Så enkelt är det, suckade lagledaren Jimmy Jansson.

Avslutningsvis krävs det ett extra uppmärksammande av en ikon och gentleman inom svensk speedway, som i går tillkännagav att han lägger släpskon på hyllan efter den här säsongen.

Tack Magnus ”Zorro” Zetterström för alla fantastiska insatser för sporten och grattis till en formidabel och värdig avslutningssäsong!

STORSEGER! Peter Ljung tog emot bortafansens jubel i storsegern i Dackarnas seger mot Smederna.
STORSEGER! Peter Ljung tog emot bortafansens jubel i storsegern i Dackarnas seger mot Smederna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!