Dackarnas semifinallag slaget i bitar - Nicki akut förd till sjukhus

Dackarnas tänkta semifinallag mot Vetlanda på tisdag slås i bitar. I går kraschade formstarke Joonas Kylmäkorpi i Danmark och är borta från matchen. I kvällens GP-tävling i Gorzow kraschade VM-tvåan Nicki Pedersen. Han har sent i kväll förts till sjukhus i Polen, med befarad hjärnskakning, för skiktröntgen av skallen.

Motorsport2015-08-29 20:27


- Det är precis som vanlig. Det känns som att det finns någon där uppe som vill att vi inte ska lyckas. Det här är helt sjukt. Jag lider så klart med Joonas och med Nicki, jag lider med övriga killar i laget och jag lider med fansen, säger en bedrövad lagledare i Dackarna, Mikael Karlsson, i kväll.

I går kväll kraschade Dackarnas Joonas Kylmäkorpi svårt i Danmark. Han fick en kraftig smäll i ryggen och hålls kvar på sjukhuset ett antal dagar för observation. Redan nu står det klart att han inte kommer medverka i tisdagens final.

- Nej nej, det finns inte på världskartan. Joonas är inte med, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson nu i kväll.

Och knappt hade chocken i Dacke-lägret efter Joonas skada lagt sig innan det var dags igen.

I kvällens GP-tävling i polska Gorzow kraschade Nicki Pedersen illa, nerkörd av lagkompisen i Dackarna Jason Doyle.

Nicki for handlöst i marken, träffades i huvudet av en herrelös cykel och blev liggande på banan. Otäcka bilder på Nickis skrapade hjälm kablades ut i tv. Pedersen tog sig dock så småningom upp för egen maskin och gick till depån, men tvingades omedelbart dra sig ur tävlingen.

- De ögonen och det kroppsspråket. Det bådar inte gott, säger en bedrövad lagledare i Dackarna, Mikael Karlsson.
- När Nicki, som ligger tvåa i VM, ser ut på det sättet och dessutom drar sig ur tävlingen, då är det stor risk för att han inte kommer kunna köra på tisdag, suckar Karlsson.

Strax efter att bilderna på en väldigt illamående Nicki Pedersen hade visats, beslutades det att han skulle tas tills sjukhus.

- Jag har precis haft kontakt med personer i hans närhet och han är förd till sjukhus för en CT-scan av hjärnan. Mer än så vet jag inte, säger Mikael Karlsson.

Om det nu skulle bli så, vilket mycket tyder på, att Dackarna kommer får klara sig utan två av sina starkaste förare på tisdag, kommer både Hans Andersen och Krzysztof Buczkowski ta plats i Dackarnas lag och man kommer dessutom tvingas köra riders replacement.

- Här försöker vi ladda upp och peppa killarna. Joonas är i knallform och Nicki har börjat hitta tillbaka. Sedan kommer det här - den ena käftsmällen efter den andra. Jag tycker så synd om killarna.
- Men sådan är den här sporten. Och oavsett hur det blir så kommer killarna som slog Vetlanda i tisdags få göra det igen kommande tisdag, säger Mikael Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om