Dackarnas tänkta startsjua klar

I förrgår Fredrik Lindgren, i går Anders Thomsen. I och med den danske talangens påskrift är Dackarnas tänkta startsjua för nästa säsong klar. – Det känns som att vi inte har någon enda svag länk i laget, säger lagledaren Mikael Karlsson.

NÖJD LAGKAPTEN. Mikael Karlsson har all anledning att vara glad. I går skrev danske talangen Anders Thomsen på för Dackarna och därmed är den kommande säsongens tänkta startsjua klar. Foto: Ossian Mathiasson

NÖJD LAGKAPTEN. Mikael Karlsson har all anledning att vara glad. I går skrev danske talangen Anders Thomsen på för Dackarna och därmed är den kommande säsongens tänkta startsjua klar. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Motorsport2016-11-03 08:30

Nästa nyförvärv i Dackarna inför säsongen 2017 blev klar i går.

Och efter Fredrik Lindgrens påskrift i förrgår var det ingen större skräll att det var just jättetalangen Thomsen som Dackarna hade siktet inställt på till plats nummer sex i laget.

Danskens snitt på 1,130 passade perfekt i Dackarnas lagbygge och så när som på 0,011 har laget nu  nått taksnittet på 10,250 med sin tänkta startsjua.

Rekordpopulära

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson är av naturliga skäl väldigt nöjd med sitt lagbygge och med den senaste värvningen. Under gårdagen var Dackarna den stora snackisen på sociala medier och många ”förståsigpåare” målar redan upp Målilla-laget som favorit till SM-guldet.

– Så här populära tror jag aldrig tidigare vi har varit bland förarna.

– Jag har i alla fall aldrig upplevt något liknande. Av de förare som vi har pratat med, befintliga eller nya, har vi inte fått ”nej” av en enda, säger Mikael Karlsson.

– På papperet ser vi solida ut och det känns som att vi inte har någon enda svag punkt om alla får hålla sig hela.

Stor potential

I Anders Thomsen, bland annat europamästare  i U21 2015 och JVM-tvåa samma år,  ser Mikael Karlsson stor ”snitthöjarpotential”.

– Han påminner i många delar om Kacper Gomolski (den polske succéföraren som kom till Dackarna inför den gångna säsongen).

– Han är en väldigt tuff åkare och har verkligen stor potential. Jag tror att han kan göra ett lyft likt det Gomolski gjorde den gångna säsongen – det visade han inte minst under årets EM-serie säger han.

Anders Thomsen själv har höga mål inför 2017:

– Jag är glad att vara en del av Dackarna. Det är en klubb med stora ambitioner, och en klubb som har varit i toppen av ligan under en lång tid, säger han i ett pressmeddelande.

– Naturligtvis vill jag att vi ska köra för guldet.

Dackarnas tänkta startsjua

1) Patryk Dudek 2,099
2) Peter Ljung 1,656
3) Maciej Janowski 1,532
4) Kacper Gomolski 1,508
5) Fredrik Lindgren 1,814
6) Anders Thomsen 1,130
7) Alex Johansson/Joel Kling 0,500

Totalsnitt = 10,239

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!