Dackestjärnorna vek ned sig

Fem raka segrar. Sedan var det roliga slut för Dackarna. När stjärnorna svek var hemmalaget ett lätt byte för stridslystna indianer, som vann med 50-39, och Dackarnas slutspelschanser minskade drastiskt. – Nu måste vi gå all in i de två sista matcherna, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Patryk Dudek var en av stjärnorna som svek när Dackarna föll hemma mot Indianerna i måstematchen. Polacken fick visserligen fart på cykeln mot slutet av matchen, men då var det redan kört. Foto: Magnus Strömsten

Patryk Dudek var en av stjärnorna som svek när Dackarna föll hemma mot Indianerna i måstematchen. Polacken fick visserligen fart på cykeln mot slutet av matchen, men då var det redan kört. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2016-08-03 07:43

I sex heat hängde Dackarna med Indianerna i gårdagskvällen elitseriemöte. Sedan gick i stort sett allt fel.

Fullpoängaren Rune Holta nollade i heat åtta och var efter heatet vansinnig på banprepareringen.

– I sladdpausen efter heat sju övervattnade man banan. Jag fick sprut från tre förare på mig och hela förgasaren blev vattenfylld, säger en irriterad Holta efter matchen.

– Det är så tråkigt. Fram till dess kändes det jättebra och vi var med i matchen. Jag borde ha kunnat ta dubbelt så mycket poäng med en fungerande hoj, suckar han.

Två heat senare toppades Holta in, men lyckades då med konststycket att inte vara startklar när tvåminutersklockan hade tickat ner – trots att han var framme och började göra startförberedelser i god tid, nån halvminut tidigare.

I sitt sista heat, det trettonde, fick han stopp i starten.

Stjärnorna svek

Det här var kvällen då flera av stjärnorna svek och mycket i övrigt blev ren pannkaka.

Två poäng av GP-föraren Maciej Janowski, en bedrövlig start på matchen av Patryk Dudek, fyra pinnar för Peter Ljung, tre nollor av Rune Holta och endast två heatsegrar av Dackarna på de tio första heaten.

Nej, då är det omöjligt att rå på ett starkt Indian-lag, som hade desto fler förare som imponerade. Inte minst unge Joel Andersson, som körde in starka 7+1 och var riktigt snabb på banan.

Allt var dock inte nattsvart hos Dackarna. Bra insatser av Kacper Gomolski och Mikael Max (8+1). Men mer generös än så går det inte att vara.

– Nej, det är de enda som förtjänar beröm. Men vi ska inte hänga de andra. Det är människor och inte robotar vi jobbar med, säger Mikael Karlsson.

Många man vill byta ut

På fyra heat, heat sju-tio, blev 17-19 till 25-35 och Dackarnas väg till slutspel några mil längre och bra mycket krokigare. Inte minst med tanke på att man i de två sista matcherna har topplagen Piraterna och Rospiggarna kvar att möta.

– Vi måste gå all in i de matcherna. Det är inget att spara på. Vi måste våga, säger Mikael Karlsson, som tror att det i första hand är Masarna som man får sikta in sig på.

– Samtidigt har de ju Smederna i sista matchen, så den lär de väl ta, siar han.

GP-föraren Janowski tar två poäng i kväll och är inne i en tung period. Hur ser du på honom kontra petade Michael Jepsen Jensen inför avslutningen?

– Jag vill inte tänka på det nu. Det är lätt att jag säger fel saker i besvikelsen. Efter en sådan här kväll finns det många förare som man skulle vilja byta ut, säger Dackarnas lagledare och kostar på sig ett litet leende.

”Skön resa hem”

Desto gladare miner då hos Indianernas Daniel Andersson Bäckström.

– En otroligt skön bortaseger. Trots att vi har flera förare som trivs här trodde jag att det skulle bli riktigt tufft för oss.

– Nu känns det som att det ska mycket till för att vi ska bomma en slutspelsplats. Det blir en skön resa hem, skrattar ”Dalle”.

Visst lever fortfarande drömmen för Dackarna att nå slutspel, men efter gårdagens omgång har även Vetlanda blandat sig i leken igen.

Förutsättningarna och varianterna är oändliga, men ett är säkert – Dackarna måste vinna sina två återstående matcher.

Dackarna-Indianerna

Dackarna:
Patryk Dudek 10+1
Kacper Gomolski 9
Mikael Max 8+1
Rune Holta 6
Peter Ljung 4+2
Maciej Janowski 2

Indianerna:
Grzegorz Zengota 12+1
Fredrik Lindgren 9+1
Antonio Lindbäck 8
Niels-Kristian Iversen 8
Joel Andersson 7+1
Miroslaw Jablonski 6+1
Maksims Bogdanovs 0.

Publik: 4005

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!