Dackevinst

Hammarbys kampsång "Just idag är jag stark" ljöd i högtalarna på Gubbängen strax innan matchstart. Och visst var Bajen starka - i första heatet. Sen handlade nästan allt om Dackarna. Eller vad sägs om 53-43 till Målillalaget.

Dackarnas Sebastian Aldén och Andreas Jonsson tackar varandra efter att ha kört hem en femetta i gårdagens första finalmatch mot Hammarby som Målilla laget vann med 53-43.

Dackarnas Sebastian Aldén och Andreas Jonsson tackar varandra efter att ha kört hem en femetta i gårdagens första finalmatch mot Hammarby som Målilla laget vann med 53-43.

Foto:

Motorsport2007-09-26 06:25

Andreas Jonsson, "PK", Andersen och de andra förarna bjöd på stor underhållning på klassiska Gubbängen i går kväll.
De bjöd den stora tillresta Dackeklacken på lika stor show efteråt. Framför glädjerusiga fans körde de vågen ett par gånger. Lyckan var fullständig.
Deras känsloyttringar var förståeliga. Dackarna har haft det tufft i de senaste årens semifinaler. Nu fick de till en fullträff och leder i halvtid med 10 poäng. 53-43. Vem hade kunnat ana det?
Ingen förmodligen. Sannerligen inte efter Bajens starka start med dubbelseger för Tomasz Gapinski och Freddie Eriksson. Efter den smakstarten dröjde det åtta heat innan Bajen hade poängövervikt i något heat.
- Tio poäng var bättre än vad vi kunnat hoppas på. Målet var att åka härifrån med en bra feeling, men det är 16 heat i morgon, säger lagledaren Morgan Andersson, som inte tar ut något i förskott.

Kollektiv insats
De grönvita fick sig en liten knäck redan i tredje heatet, då Jesper B Jensen klumpigt touchade starttejpen, med uteslutning som följd. Inhoppande Freddie Eriksson hade ingen chans att tillsammans med tysken Martin Smolinski hota Peter Karlsson och Hans Andersen. Ledningen som Dackarna skaffade sig då, behöll de matchen ut och utökade den allteftersom.
- Vi körde väldigt stabilt allihopa. En kollektiv insats låg bakom segern, fortsätter Morgan Andersson.
Hans kollega Patrik Olsson, var inte lika nöjd:
- Kan dom ta tio poäng här så kan vi göra det i Målilla. Det är små marginaler. Idag (tisdag) mötte vi ett bättre lag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!