Darcy Ward lämnar Dackarna

I onsdags gick Fredrik Lindgren till Indianerna. I helgen tappade Dackarna ännu en stjärnförare. Australiensaren Darcy Ward byter till SM-vinnarna Piraterna. - Vi kan inte lägga oss ned och gråta, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Darcy Ward är nästa stjärna att lämna Dackarna.

Darcy Ward är nästa stjärna att lämna Dackarna.

Foto:

Motorsport2013-09-23 06:12


Dackarnas silly season har börjat på sämsta tänkbara sätt. Först lämnade lagkaptenen Fredrik Lindgren. Och nu står det klart att man även tappar sin bästa förare.
I helgen bekräftade Darcy Ward övergången till Piraterna för Östgöracorrespondenten.
- Japp, det stämmer. Vi är överens och det ska bli väldigt inspirerande. Jag gillar klubben, jag gillar banan och att åka ihop med Chris (Holder) och Greg (Hancock) blir fantastiskt, säger han till Correns hemsida.

"Betyder jättemycket"
Anledningen till övergången är att Darcy Ward, för närvarande åtta i GP-serien, vill köra med sin landsman och bästa kompis Chris Holder.
- Han ville åka med Chris Holder och då kunde vi inte matcha det. Det handlar inte om pengar, så det fanns inte så mycket vi kunde göra. Känner han att han vill åka med Holder så är det så, säger lagledaren Mikael Karlsson.
Den 21-årige australiensaren har kört för Dackarna under två säsonger. I år hade han ett snitt på 2,182 - klart bäst i Målilla-laget.
- Det här tappet betyder jättemycket. Det har varit vår bästa förare och det blir svårt att ersätta honom. Vi kanske får ersätta honom med flera olika förare, säger Karlsson och fortsätter:
- Det är tråkigt att han lämnar, men vi kan inte lägga oss ned och gråta, utan vi får kriga på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!