David Ruud petad

Uttagen i landslaget men för dålig för klubblaget. Västerviks speedwaylöfte David Ruud blev i veckan som gick uttagen i det svenska landslaget som ska köra lag-VM i danska Vojens. I derbyt mot Luxo Stars ikväll på Ljungheden får han dock inte vara med. David som haft strul med cyklar och motorer under säsongen är petad och får se matchen från läktaren.

David Ruud är tillräckligt bra och talangfull för att platsa i landslaget som kör lag-VM nästa vecka, men har inte form nog för att få köra med Västervik i dagens derby mot Luxo Stars.

David Ruud är tillräckligt bra och talangfull för att platsa i landslaget som kör lag-VM nästa vecka, men har inte form nog för att få köra med Västervik i dagens derby mot Luxo Stars.

Foto:

Motorsport2003-07-28 22:11

David Ruud är ett av svensk speedways största löften och har de senaste säsongerna varit en tillgång för Västerviks speedwaylag. I år har det dock lite sämre till och från. David har haft mycket strul med motorer och syklar som inte funkat som de ska och dessutom har han kraschat ett par gånger. En liten vändning kom dock för David personligen förra veckan då han fick besked av förbundskapten Tony Olsson att han var en av sex förare som är uttagen till lag-VM nästa vecka.
- Jag har dessutom blivit lovad att vara en av de fem som kör kvaltävlingen. Sedan får vi om jag får fortsatt förtroende i en eventuell final, eller om jag får stå åt sidan till fördel för Peter Ljung då. I vilket fall som helst tycker jag att det är helt rätt av Tony att våga ge unga förare chansen, säger David Ruud.
För att komma så väl förberedd som möjligt till lag-VM hade David egentligen behövt så mycket matchträning som möjligt de kommande dagarna. Lite av den varan kommer han få då han kör par-SM med Robert Johansson i Örebro på onsdag, men däremot är han inte inkvalad till stora SM i helgen.
Mest av allt hade dock David sett fram emot att få köra derby mot Luxo Stars på Ljungheden idag, men när Jörgen Johansson aviserade sin laguppställning fanns inte David med.
- Jag har full förståelse för att Jörgen måste tänka på lagets bästa i alla situationer och eftersom jag har haft problem den senaste tiden låg det väl närmast till hands att ställa mig utanför laget. Jag accepterar hans beslut, men är förstås besviken över att missa årets match mot Luxo Stars på hemmabanan.

Inget lätt beslut
Då vår tidning ber lagledaren Jörgen Johansson om en kommentar till laguttagningen så erkänner han direkt att det inte var något lätt beslut att ställa David utanför laget till dagens match.
- Jag håller med om att det ser konstigt ut att David ska åka i landslaget, men inte platsar i klubblaget. Jag vet också att han hade behövt den här matchen i kroppen, men jag måste se till lagets bästa och i en så här tuff match mot ärkerivalen Luxo Stars måste de sju förarna med bäst form för dagen köra, säger Jörgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om