”De har osäkra kort”

Rospiggarna borta i första omgången för en vecka sedan. Piraterna i hemmapremiären i kväll. Dackarna har fått svårast tänkbara inledning av Elitserien. – Piraterna har flera osäkra kort. Jag tror stenhårt på två poäng, säger lagledaren Mikael Karlsson.

HEMMAPREMIÄR. Ikväll kommer Motala-laget Piraterna till Målilla. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson är segerviss. Foto: Magnus Strömsten

HEMMAPREMIÄR. Ikväll kommer Motala-laget Piraterna till Målilla. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson är segerviss. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Motorsport2016-05-10 08:51

Kan du tänka dig? Vi bläddrar fram tisdagen i almanackan, tittar ut genom fönstret och ser att det är en strålande sommardag i annalkande. Speedwaykväll och vackert väder för andra veckan i rad, alltså.

– Jag kommer inte ihåg när det hände senast. Har det någonsin hänt, skrattar Piraternas lagledare, Vimmerbysonen, Stefan Andersson Skill.

I kväll reser hans lag från Motala till Målilla för match mot Dackarna.

– Jag måste erkänna att jag är imponerad av dem – både av lagbygget och av insatsen i premiärmatchen. De är starka på varje position i laget och kan slå alla lag när de får det att funka, säger Stefan.

– Att bara förlora med två pinnar mot erkänt hemmastarka Rospiggarna är riktigt vasst. Vi kommer få bekänna färg i kväll.

Oviss elitserie

Piraterna imponerade i sin första match förra tisdagen. 

Genom att mosa Lejonen, med bland annat Nicki Pedersen och Chris Holder i laget, med 55-35 satte man ner foten.

– En premiär är alltid oviss. Lejonen är jäkligt bra på papperet och vi har tre nya killar i laget, som jag aldrig har jobbat med tidigare. Men det var inget snack, säger Stefan Andersson Skill.

Hur ser din analys ut av den första omgången?

– Flera oväntade resultat och konstiga siffror på en hel del förare. Men sådan är Elitserien i år – jämn, oviss och svårtippad. Det är inte att bara ställa ut hojen. Samtidigt är det så här det ska vara. Skitroligt, tycker Andersson Skill.

”Ska ha två pinnar”

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson levererar sin analys inför matchen. Och när Stefan Andersson Skill får höra den är han oväntat överens med sin kollega: Piraternas tre heatledare ser starka ut, medan Dackarna känns bättre på den ”andra halvan”.

– Vi ska bara ha två pinnar hemma mot Piraterna. De har flera osäkra kort och sammantaget känns vi hetare och jämnare som lag, säger Mikael Karlsson.

– Direkt efter matchen mot Rospiggarna var jag besviken, men allteftersom veckan gått har jag blivit mer positiv. Det är på enstaka ställen man hade önskat lite mer, men samtidigt har vi fått flera positiva besked av våra förare under veckan, säger Mikael Karlsson.

Kan Målilla-publiken förvänta sig några överraskningar i år?

– Vi vill framför allt bjuda på bra speedway och det blir det på vår racingbana. Dock kommer vi ha en helt annat plan för den än vi haft tidigare. Men jag vill inte berätta vad det handlar om, ler Mikael Karlsson segervisst.

Dackarna-Piraterna

Dackarna:
1) Michael Jepsen Jensen
2) Maciej Janowski
3) Peter Ljung
4) Mikael Max
5) Patryk Dudek
6) Kacper Gomolski
7) Magnus Karlsson

Piraterna:
1) Peter Kildeman
2) Scott Nicholls
3) Greg Hancock
4) Jonas Davidsson
5) Piotr Pawlicki
6) Joel Larsson
7) Fredrik Engman

Vi tippar kvällens omgång:
Dackarna-Piraterna 45-45
Indianerna-Rospiggarna 50-40
Lejonen-Smederna 52-38
Masarna-Elit Vetlanda 46-44

Väderprognos, Målilla tisdag kväll:
25 grader, sol. Källa: SMHI.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!