Delat derby

Derbyt mellan Dackarna och Västervik blev högdramatiskt, där kvällens suverän Andreas Jonsson räddade poäng för Dackarna när han körde om Tomasz Gollob på andra varvet i sista heatet och fixade 48-48. Dackarnas lagledare Morgan Andersson var missnöjd ändå: - Tar man tio heatsegrar ska man vinna.

Tomasz Gollob tar hand om täten i det sista och avgörande heatet mellan Dackarna och Västervik. På andra varvet fick han dock se sig passerad av Andreas Jonsson som därmed såg till att derbyt slutade oavgjort.

Tomasz Gollob tar hand om täten i det sista och avgörande heatet mellan Dackarna och Västervik. På andra varvet fick han dock se sig passerad av Andreas Jonsson som därmed såg till att derbyt slutade oavgjort.

Foto:

Motorsport2009-05-27 06:43


På förhand var det här en match som Dackarna skulle ha vunnit.
Västervik tvingades avvara Tomas Gapinski, Anton Rosén och Kevin Doolan. Å andra sidan kraschade Dackarnas Grzegorz Zengota på träningen innan matchen med ett nyckelbensbrott som följd.
- Jag hade kört om Zengota med en trampcykel när han slog i. Fortare än så körde han inte, säger Morgan Andersson och tillägger:
- Med Zengota i laget hade vi vunnit, så är det ju.
Om Andersson var missnöjd med resultatet var Västerviks Peter Helgesson desto nöjdare:
- Det var faktiskt lite uppgivet innan matchen med tanke på alla ändringar vi fick göra. Eric (Andersson) fick vi klart med kvart i tio kvällen innan. Jag är mycket nöjd med vår insats. Det är inte många lag som tar poäng i Målilla.
Faktum är att det kunde ha blivit två poäng.
- Jo, jo. Men killen där borta var nästan omutlig, säger "Pecka" och tittar bort mot Andreas Jonsson.

Jonsson slog banrekord
Inför det sista och avgörande heatet - i underläge 44-46 - tog Tomasz Gollob starten och behöll den i ett och ett halvt varv, sen laddade formstarke Jonsson för fullt och gjorde som i det tionde heatet - svischade förbi polacken. Något som fick huvuddelen av de 5 786 åskådarna att jubla vilt.
- Det kändes riktigt skönt, sa Jonsson, som var snabb den här aftonen.
I matchens första heat tangerade han till och med banrekordet på 55,9 sekunder.
Lika lyckosamma var däremot inte Dackarnas reserver Ludvig Lindgren och Niklas Larsson. De förlorade båda reservheaten med 1-5 mot Västerviks Pontus Aspgren och Eric Andersson. Den förstnämnde pluggar för övrigt i Hultsfred och tränar på G&B Arena. Han plockade fem poäng på sina tre heat. Eric Andersson imponerade också med sju poäng på fem heat.
- Jag är jättenöjd med reserverna, sa Peter Helgesson. Jag visste att Eric är bra. Han varit duktig i allsvenskan (Masarna). Och det var kul för Pontus också.
Morgan Andersson var däremot besviken över sina reserver...
- Det räcker inte med att vi bara har fyra förare som levererar. Det håller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!