”Det är alldeles för ihåligt”

Förlust med 51-39 borta mot Masarna och det är inte många Dacke-förare som kommer undan med godkänt betyg efter gårdagskvällens elitseriematch. – Det är omöjligt att vinna när våra prestationer är så ojämna, säger assisterande lagledaren Patrik Hag.

Patryk Dudek var klart bäst i Dackarna och tog tolv poäng.

Patryk Dudek var klart bäst i Dackarna och tog tolv poäng.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2016-06-01 06:49

För det första: Det är inte alls någon katastrof att förlora mot ett starkt och hemtamt Masarna på ombyggda Avesta Motorstadion - trots att de är nykomlingar. De lag som har varit här har haft stora problem. De lag som ska hit kommer att få det.

Men trots det: Dackarna anno 2016 känns just nu tyvärr allt för ihåligt för att på allvar kunna aspirera på en slutspelsplats.

Gårdagens förlust med 51-39 borta mot Masarna var ett jobbigt bevis på det.

Duger inte

Noll poäng på Mikael Max, åtta poäng tillsammans på reserverna Alex Johansson/Peter Ljung, sex poäng på lagkaptenen Michael Jepsen Jensen från position fyra (fem heat) och sju poäng på heatledaren Maciej Janowski på fem heat. Nej, sammanlagt 21 poäng på fem viktiga förare vinner inga tuffa bortamatcher i Elitserien i speedway, även om debutanten Alex Johansson kommer undan med klart godkänd betyg för sin körning.

– Det är bara att hålla med. I kväll är vårt lag alldeles för ihåligt. Vi får inte ha nollpoängare i laget. Det blir nästan omöjligt att vinna då, säger assisterande lagledaren Patrik Hag.

Patryk Dudeks tolv pinnar och Kacper Gomolskis (andra matchen från ordinarie plats) sex poäng var bra. Men som sagt; sammantaget duger inte det här.

”Skrämmer dem”

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson känns dock inte allt för nedslagen efter matchen.

– Masarna är jättebra hemma och vi har även en del strul. Bland annat sköts Micke Max glasögon sönder av en sten i det första heatet och i det andra heatet dog hans motorcykel, säger han.

Karlsson nämner också Peter Ljungs starka avslutning och Michael Jepsen Jensens stabila start som enskilda ljusglimtar.

– Jag tycker ändå att vi skrämmer dem ända till slutheaten, säger han.

Plågsam påminnelse

Och visst. Så kan det vara. Men en speedwaymatch körs i 15 heat och när dessa var körda var det ändå trygga hemmasiffror som lös på tavlan. Redan efter 14 heat var matchen avgjord och då sa Masarnas lagledare Andreas Sundin:

– Vi fick jobba hårt för segern i dag, men alla poäng är viktiga, så det gäller att vara skärpt i sista heatet också.
Och det var inget han behövde skrika högt om i depån. Kylmäkorpis och Pawlickis avslutande femetta mot Dacke-duon Dudek och Janowski blev en plågsam påminnelse om hemmalagets överlägsenhet denna kväll.

Resultat

Masarna-Dackarna 51-39

Masarna: Przemyslaw Pawlicki 13, Joonas Kylmäkorpi 12, Linus Sundström 9, Kim Nilsson 7, Krzysztof Kasprzak 7, Ludvig Lindgren 2, Leon Madsen 1.

Dackarna: Patryk Dudek 12, Peter Ljung 7, Maciej Janowski 7, Michael Jepsen Jensen 6, Kacper Gomolski 6, Alex Johansson 1, Mikael Max 0.

Publik: 3 032

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!