Dragracing är en livsstil för Torbjörn Persson

Många gillar fart. Vissa ännu mer. Som Torbjörn Persson från Vimmerby. Han är dragracingfrälst. - Värstingarna kommer upp i 450 kilometer i timmen när de går i mål.

Brinner för dragracing. Torbjörn Persson från Vimmerby har tidigare kört själv, numera är han med i teamet kring en av Europas bästa förare i Pro Stock-Bike.

Brinner för dragracing. Torbjörn Persson från Vimmerby har tidigare kört själv, numera är han med i teamet kring en av Europas bästa förare i Pro Stock-Bike.

Foto:

Motorsport2012-09-21 22:08


Dragracing är ingen stor sport i våra trakter, men det finns de som gillar det. Eller gillar är kanske ett för svagt uttryck. Torbjörn Persson gör mer än så:
- Dragracing är som en livsstil för mig. Det finns i blodet och jag brinner verkligen för det, säger han.
Säsongen har nyligen avslutats. I Santa Pod i England var han en i teamet bakom Europatvåan Ulf Ögge, som tävlar i klassen Pro Stock-Bike.
- Man kan säga att det är den mest hållbara klassen, där det är mest fight.

Bland Europas bästa
Torbjörn Persson kör förvisso inte själv längre, men han var aktiv under många år - och kanske blir han det igen:
- Jag fick lägga ner min egen karriär. Det blev helt enkelt för dyrt att hålla på. Jag fick dra runt det själv och det kunde hamna på 50 000 kronor per säsong.
Fram till 2009 körde han rena racecyklar i "Harley Drags" och Pro Twin-Bike - med viss framgång.
- Jag kom bra till i det första riksmästerskapet (SM) som kördes. Så visst längtar jag efter att köra igen, men nu får man göra det bästa av situationen och vara med i ett team istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!