Dramatiskt när Jesper segrade

Motorhuven flög av, tvåan i loppet "tappade" ratten, motorn rasade - och segern fixades med några centimeters marginal. Puuh..., juniorfinalen blev högdramatisk, där Jesper Sundström blev historisk. - Jag trodde aldrig att jag skulle vinna.

En nervös fader, Krister Rosenkvist, kunde inte annat än titta på när Jesper Sundströms motorhuv lossnade.

En nervös fader, Krister Rosenkvist, kunde inte annat än titta på när Jesper Sundströms motorhuv lossnade.

Foto:

Motorsport2013-07-15 06:32

Vissa heat passerar nästan obemärkt förbi. Det händer inte så mycket. I vissa andra händer i princip allt. Som i juniorernas A-final. "Jäklar i min växellåda", som den populäre speakern Thomas Svanäng skulle ha sagt.
Inför finalen låg mycket fokus på hemmaföraren Jesper Sundström. Talangen som vann förra året. Skulle han mäkta med det som ingen före honom lyckats med (enligt de som har koll alla fall). Att som förste förare någonsin vinna juniorklassen för andra gången?
"Allting svartnade"
Jesper Sundström fick ingen perfekt start och kom ut som trea. Snabbt plockade han en placering och mycket tydde på att han skulle bli tvåa bakom Lessebos Robin Pettersson, som vann B-finalen. Då plötsligt, i klar ledning, gjorde han ett grovt misstag:
- Allting bara svartnade. Jag blev så nervös när jag ledde att jag bara skakade och "tappade" ratten, säger Robin Pettersson.
Jesper Sundström smet förbi, men fick se sig passerad i Tallkurvan av Oscar Hansen. VMS-föraren satsade sedan allt på ett kort, uppvaktade Hansen hårt, som fastnade i en jordvall.
På väg mot mål rasade motorn...
- Då trodde jag det var kört. Jag hade punktering också.
Till råga på allt flög motorhuven av på startrakan och han fick teknisk flagg.

Jesper Sundström gratuleras av Krister Rosenkvist.
Jesper Sundström gratuleras av Krister Rosenkvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!