Dubbla segrar för Johan

Efter ett långt uppehåll var Johan Rydén från Vimmerby tillbaka på banan igen när SM-serien kom till Mantorp förra helgen. Och snacka om att vila sig i form. – Ja, dubbla segrar får man väl vara nöjd med, skrattar Johan.

Motorsport2016-06-27 10:00

Efter några år i stillhet är Johan Rydén igång med sitt roadracingåkande igen. Egentligen är det classic veteranracing som gäller för honom, men förra helgen ställde han upp i en amatörklass i SM med sin Suzuki GSXR 750 av 1988 års modell.

Fördel av hemmabana

– Visst hade jag lite fördel av hemmabana, men å andra sidan var det ingen som körde på så gamla grejor som jag gjorde, säger Vimmerbyåkaren efter att ha vunnit både på lördagen och på söndagen.

Båda racen med god marginal dessutom.

– Jag kan säga att det väckte ganska stor uppståendelse när det kom en 44-årig gubbe och vann med en cykel från Hedenhös tid, skrattar Johan.

Johan Rydén har planerat för en satsning under sommaren, där han kommer köra SM-racen –  dock mest som träning inför säsongens stora mål, som är Årsracet på Sviesta i Linköping i början av augusti.

Klassiska cyklar

Årsracet är en tävling med klassiska tävlingsmotorcyklar i både roadracing, motocross, trial och speedway. I fjol samlade tävlingen 700 deltagare från olika delar av Europa.

– Kommande helg är det en stortävling på Anderstorp, där jag hoppas kunna placera mig bra, berättar Johan.

Det handlar om Swedish TT som är tillbaka på den världsberömda mossen i Andestorp – classic motorcykel i toppklass. I år ingår den i FIM Europé Vintage Road Race Championship, Nordic Open Cup och Svensk Cup.

DUBBEL VINNARE. Johan Rydén från Vimmerby vann båda racen i sin klass när det kördes SM-tävlingar på Mantorp. Foto: Privat