Elitserien vänder med toppmatch

Elitserien i speedway vänder efter halva serien med toppmatch i Målilla mellan tvåan Dackarna och trean Piraterna. Dackarna väljer att ersätta den skadade Darcy Ward med riders replacement.

Darcy Ward saknas i Dackarna, som ersätter med riders replacement. Foto: Dennis Clerkefors

Darcy Ward saknas i Dackarna, som ersätter med riders replacement. Foto: Dennis Clerkefors

Foto:

Motorsport2012-06-26 06:28


Elitserietabellen har efter halva serien fått ett toppskikt bestående av tre lag inom två poäng, serieledarna Vetlanda samt Dackarna och Piraterna. Dessa tre lag ser ut att göra upp om de två platserna längst upp i tabellen, de som innebär direktkvalificering till semifinalerna.
- Vi jobbar för att säkra en topp två-plats nu. Ligger man där efter halva serien vill man så klart ligga där hela säsongen och för oss är det viktigt att gå direkt till semifinal, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Ward borta två matcher
Till tisdagens match mot Piraterna saknar Dackarna två förare; Darcy Ward och sedan tidigare Scott Nicholls.
-Vi är inte helt hundra på hur det är med Darcy, men vi räknar inte med honom till de här två matcherna före lag-VM. Scott däremot hoppas vi ska kunna vara med nästa tisdag.
På grund av dessa båda skador tvingas Dackarna ersätta Ward med riders replacement mot Piraterna, en lösning som Mikael Karlsson inte är helt bekväm med.
- Det är ingen bra lösning, att köra riders är egentligen aldrig optimalt. Fördelen är dock att Darcy har högst snitt i laget, så alla förare kan ersätta honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!