Endurostjärnan klar för Vimmerby MS

Han blev sexa i de båda första SM-deltävlingarna i Hässleholm. Då tävlande han för Oskarshamn. I veckan valde Kalle Svensson att återvända till Vimmerby MS, klubben som han representerade 2008-2015. – Det känns helt rätt. Motorintresset och engagemanget är fantastiskt här, säger han inför helgens hemma-SM.

SM-sexan i enduro Kalle Svensson återvänder till Vimmerby MS från Oskarshamns EK. I helgen väntar säsongens tredje SM-deltävling, den här gången i hemmaskogarna kring Vimmerby.

SM-sexan i enduro Kalle Svensson återvänder till Vimmerby MS från Oskarshamns EK. I helgen väntar säsongens tredje SM-deltävling, den här gången i hemmaskogarna kring Vimmerby.

Foto:

Motorsport2016-05-05 17:30
Inför förra säsongen lämnade endurostjärnan Kalle Svensson, bördig från Kristdala, Vimmerbys MS för Oskarshamns EK, där han numer bor.
Efter att ha blivit tvåa i SM 2013 och sexa 2014 slocknade Kalles gnista för enduro.
– Det blev bara några få tävlingar i fjol. Då kändes det som att cross var roligast och suget för enduro fanns där inte överhuvudtaget.
Men efter ”sabbatsåret, som Kalle väljer att kalla fjolåret för, är det nu alltså tillbaka.
– Jag känner mig fullt motiverad på alla plan och har inlett ett nytt samarbete med Team Bloms MX Racing i Vimmerby. Det är riktigt givande att kunna åka till dem, få råd och testa nya grejor.

Visst är Kalle Svensson resultatinriktad och siktar högt, men den här säsongen är målet ”bara” att komma tillbaka och att lägga en grund för framtiden. Trots det kom 26-åringen alltså på sjätte plats när de båda första SM-deltävlingarna kördes i Hässleholm för två veckor sedan.
På lördag morgon drar den tredje SM-deltävlingen igång – denna gång i hemmaskogarna kring Vimmerby.
– Det vore oerhört kul om det kunde gå bra i helgen. Det är en lång och tuff tävling, så det gäller att sköta allt med mat och dryck samt hålla tummarna för att man känner sig stark hela dagen, säger Kalle Svensson.
– Målet är såklart pallen, men i SM är det så jämnt att jag lika gärna kan sluta betydligt längre ner. Att köra i Vimmerby är en fördel. Inte bara för att jag känner igen skogarna, utan också för all stöttning man får i skogen. Det handlar väl mest om att inte bli övertaggad, skrattar han avslutningsvis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!