EXTRA: DACKARNAS CHOCKBESKED INFÖR KVÄLLENS MATCH

Precis innan kvällens match mot Rospiggarna nåddes Dackarna av chockbeskedet: Antonio Lindbäck är på kollisionskurs med Indianerna och ställer in resten av säsongen. Det betyder att Indianerna försvagas rejält och att Dackarnas hopp om hjälp från dem i matcherna mot Piraterna minskar.

Foto:

Motorsport2016-09-12 17:00

Om Dackarna inte lyckas besegra Rospiggarna i någon av de två matcher som väntar i kväll och i morgon är laget helt beroende av att Indianerna gör sitt och inte viker ner sig mot Piraterna. Annars finns risken att det inte blir final för smålänningarna.

Efter matchen mellan Indianerna och Dackarna i förra veckan lovade Indianernas lagledare Daniel Andersson Bäckström att Idnianerna skulle gå för fullt i matcherna mot Piraterna och kämpa för bronset. I kväll kommer dock mardrömsuppgifter för Dackarna.

GP-stjärnan Antonio Lindbäck bojkottar Indianerna på grund av uteblivna betalningar och lägger ner säsongen med Kumla-laget. Så här skriver han på sin facebook-sida i kväll:

”Antonio Lindbäck Racing AB driver speedway-racing i Sverige, Polen och Internationellt. Företaget engagerar förutom Antonio, två mekaniker, team-koordinator, två bussar, verkstad och samarbetar med motortrimmare.

Indianerna och Antonio Lindbäck AB har ett avtal för 2016. Antonio Lindbäck AB har skött sin del av avtalet, kört samtliga 18 matcher och bidragit mest i laget med 181 poäng. Indianerna sköter dessvärre inte sin del av avtalet, utan ligger kraftigt efter med betalningarna.

Den 30 aug 2016, inför slutspelet, kom parterna skriftligt överens om att:

• Indianerna skulle börja betala av sin skuld direkt efter kommande hemmamatcher i slutspelet då publikintäkterna kommer in.

• Betal-datum specificerades till 7 sept och 14 sept. Beloppen angavs i avtalet.

• Fortsatt körning förutsätter att Indianerna följer den här överenskommelsen.

Dessvärre uppfyller inte Indianerna överenskommelsen från 30 aug, ingen utbetalning har gjorts och Indianerna anger inget skäl eller förslag till lösning. Lindbäck Racing AB ser därför ingen annan möjlighet än att ställa in fortsatta körningar för Indianerna. Lindbäck Racings likviditet är ansträngd och att ta fortsatta kostnader med osäker ersättning är inte möjlig.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!