EXTRA: Lindbäck frisläppt – kan tävla redan i helgen

Åklagaren valde att inte begära Antonio Lindbäck häktad för de anklagelser om våldtäkt mot barn som riktats mot speedwaystjärnan. Därmed är det fritt fram för Indianföraren att tävla i Polen i helgen. – Vi är överlyckliga, säger Mattias Fahlström, Lindbäcks manager, till Sportbladet.

Foto: Scanpix

Motorsport2016-06-03 09:10

Som vi tidigare berättat greps Antonio Lindbäck av polis efter seriematchen mellan Indianerna och Lejonen i tisdags.

Han var under matchen anhållen i sin frånvaro, skäligen misstänk för våldtäkt mot barn.

Lindbäck själv har nekat till anklagelserna.

– Han förnekar brottsmisstankarna som har delgivits honom, sa Lindbäcks advokat Åke Broné i onsdags.

I dag, fredag, kom beskedet om att Lindbäck inte begärs häktad. Misstankarna kvarstår dock, och utredningen fortsätter, men det är fritt fram för Antonio att delta i de två inbokade tävlingarna i Polen i helgen.

– Vi har vidtagit viktiga utredningsåtgärder under anhållningstiden som inte hade varit möjliga utan att gripa och anhålla den misstänkte personen. Det är en stor mängd teknisk bevisning som nu ska analyseras i ärendet, säger kammaråklagare Jenny Granqvist till Sportbladet.

I Lindbäck-lägret drar man en suck av lättnad.

– Vi är överlyckliga och har hoppats och trott på det här hela tiden. Den dagen förundersökningen är nedlagt kommer vi uttala oss mer, säger Mattias Fahlström till Sportbladet och fortsätter så här angående polisens insats mot Antonio i tisdags:

– Det är klart att det måste ha varit fruktansvärt, men han vet ju vad som har hänt, säger Mattias Fahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!