Fartfylld folkrace

På lördagen kördes det folkrace på Tolvamannabanan i Kisa. Madeleine Arvidsson, 15 år, tävlade för allra första gången. De första två heaten strulade växlarna. Inför det sista heatet sa hon: - Det känns inte som om det kommer gå så bra.

Madeleine Arvidsson körde på lördagen sin första folkracetävling. Pappa Stefan Frode och Jonn Johansson kör precis som hon för MK Kinda.

Madeleine Arvidsson körde på lördagen sin första folkracetävling. Pappa Stefan Frode och Jonn Johansson kör precis som hon för MK Kinda.

Foto:

Motorsport2003-08-11 06:44

Madeleine Arvidsson har varit med på folkrace sedan barnsben. Hennes pappa, Stefan Frode, kör också för MK Kinda.
Så första gången när Madeleine Arvidsson var med pappa på folkrace var hon inte mycket mer än ett par månader gammal. Sedan har hon fortsatt att följa med och hon säger:
- Det är kul att titta när han (läs pappa) kör.
Folkrace kör hon för att det är roligt och för att hon gillar bilar, säger hon. Det är strax dags för Madeleine Arvidsson att köra sitt tredje och sista heat för dagen.
- Det känns lite pirrigt, säger hon.
Madeleine Arvidsson kom inte till någon final men däremot tog hon sig runt i sitt sista heat och gick i mål som femma.
- Vi hade bra väder, bra bana och mycket bra funktionärer, säger Roland Frank, tävlingsledare, efteråt.
Totalt 350 besökare hade letat sig till Tolvmannabanan och det är bra i semestertider då många är i sina sommarstugor, menar han.
- Folkrace är en mycket social sport, säger han. Först börjar pappa köra, sen kommer barnen och fortsätter. Mormor och farmor är med och tittar och hela släkten hejar fram sina närstående.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!