Flaggan i topp!

Ny chans till elitlicens i förrgår. Nödvändig seger igår. Västerviks Speedway har haft sämre dagar. - Det var viktigt att vinna idag, konstaterar lagledaren Mikael Messing.

Tomasz Jedrzejak tog många poäng i viktiga lägen för Västervik.

Tomasz Jedrzejak tog många poäng i viktiga lägen för Västervik.

Foto:

Motorsport2010-08-04 06:11


Under tisdagskvällen tog Västervik en mycket viktig, för att inte säga helt nödvändig, seger i kampen om en slutspelsplats.
En av de närmast jagande konkurrenterna, Vargarna, besegrades med 51-45 sedan den 2577 stora publiken fått avnjuta en dubbel polsk uppvisning. Två gånger Tomasz, Jedrezejak och Gollob, blev stora hjältar med 10 respektive 15 poäng.
- Båda är fantastiska idag. De tar 25+1 poäng tillsammans och det kan man inte gnälla på. De vinner matchen åt oss, berömmer Messing.

Stark lagmoral
Västerviks lagmoral har varit omtalad tidigare under säsongen. Igår kom ett nytt bevis på att den är stark. Laget var nämligen länge illa ute. GP-åkaren Chris Harris kom inte alls upp i normal standard, och som vanligt drog reserverna in skralt med poäng.
Matchen var jämn inledningsvis, men efter en femetta i det tionde heatet gick Vargarna för första gången upp i ledning, 28-32.
- Det kändes som om vi var i brygga länge, ända fram till heat fjorton egentligen. Ingenting var givet, säger Messing.
Joonas Kylmäkorpi räddade sedan oavgjort i det följande reservheatet - och det blev starkskottet för Västerviks vändning.
Den fenomenale Gollob tog med sig sin landsman för en femetta i det tolfte. Och i det fjortonde förde han en annars svag Nicolai Klindt till en ny femetta. Dubbelsegern tog Västervik upp i ledning igen, 44-40.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!