Flera matcher i matchen för Aspegren

Dackarnas Robin Aspegren bor i Vetlanda. I allsvenskan kör han för Västervik ihop med Elit Vetlandas reservpar Peter Ljung och Kenny Wennerstam. Men i kväll är det toppmatch i Elitserien som gäller för Robin - mot just Elit Vetlanda. - Klart att det känns lite speciellt, säger 26-åringen.

Motorsport2015-07-28 08:49


Knappt har krutröken från helgens högoktaniga GP-tävling skingrats på G&B Arena innan det är dags igen. I kväll väntar det prestigefyllda toppderbyt mellan Dackarna och Elit Vetlanda. Och det är inte en match, vilken som helst. Eller vad sägs om detta?
? Serietrean mot serietvåan och kvällens vinnare har god chans att ta över ledningen i Elitserien
? Sammanlagt i de båda lagen finns fem GP-förare med
? VM-ettan Tai Woffinden möter VM-tvåan Nicki Pedersen
? Fem av de tio snittmässigt bästa förarna i årets elitserie finns på startlinjen

Speciell match
För en av förarna är kvällens match extra speciell. För efter flera fina insatser med Västervik i Allsvenskan är Robin Aspegren tillbaka på reservplats i Dackarna. Hos motståndarna finns kompisarna Peter Ljung och Kenny Wennerstam, som Robin till vardags kör ihop med i Västervik. Lägg till den extra kryddad att Aspegren dessutom bor i Vetlanda.
- Klart att det känns lite speciellt men det är inget jag kan tänka på när jag väl är där ute på banan. Då är allt fokus på tävlingen och på att vi i Dackarna ska köra hem segern, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om