Formstarka dackar jagar slutspel

Dackarnas lagledare Mikal Karlsson har konsekvent vägrat nämna ordet ”slutspel” under säsongen. Men efter fyra raka segrar och en femteplats i Elitserien låter det nu lite annorlunda. – Det är klart att även jag läser tabellen mellan matcherna, skrattar han.

Med fyra raka segrar i bagaget är det i kväll dags för Mikael Karlssons Dackarna att ta sig an jumbon Smederna på bortaplan.

Med fyra raka segrar i bagaget är det i kväll dags för Mikael Karlssons Dackarna att ta sig an jumbon Smederna på bortaplan.

Foto: Micael Rundberg

Motorsport2016-07-19 08:00

Hemmamatchen mot bottenlaget Smederna vann Dackarna hur klart som helst. 51-39 då gör att det ska mycket till om man inte åker från Eskisltuna med åtminstone bonuspoängen i kväll. Men målsättningen är självklart högre än så.

– Det kommer bli ett krig. Jag har all respekt för Smederna och det här är sista chansen för dem om de ska klara nytt kontrakt, säger Mikael Karlsson.

”Lärde oss mycket”

– Men vi kommer fulla med självförtroende. Det är slitet vi gjorde när det gick dåligt som betalar sig nu. 

– Vi lärde oss mycket under den perioden, vilket vi har med oss. Vi blir inte nedslagna av ett par dåliga heat, utan vågar gå för det. Att vi fick jobba hårt då gör att vi vet vad som krävs för att vinna, säger Dackarnas lagledare.

Dackarna kommer till match med samma sju förare som har fixat fyra raka segrar. Målilla-laget skuggar Masarna och Indianerna (som möts i kväll) i kampen om en slutspelsplats.

Vägrar du fortfarande prata om slutspel?

– Haha. Det är klart att även jag läser tabellen mellan matcherna. Snacket om ”en match i taget” kanske låter löjligt, men det är så vi har fått jobba under vår tunga period och det är det hårda jobbet som har gett oss segrarna. Det får vi aldrig glömma, säger Karlsson.

Laguta saknas

För en vecka sedan var Smederna på vippen att skrälla rejält hemma mot Elit Vetlanda. Men trots ledning 42-36 med två heat kvar att köra fick man ”bara” med sig en poäng, 45-45. Direkt efter matchen var lagledare Jimmy Jansson tom och besviken. Men med lite distans till insatsen ser han den nu med andra ögon.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Grabbarna visade sådan kämparglöd, säger han till Eskilstuna Kuriren.
I kväll väntar alltså ett gäng slutspelsjagande dackar hemma på Eskilstuna Motostadion. Och Jimmy Jansson hymlar inte med att elitseriekontraktet är på väg att rinna Smederna ur händerna.

– Vi behöver vinna och vi behöver även bonuspoängen för att klara oss kvar i Elitserien. Snart krävs det även en bortaseger. Chansen att vi klarar det finns, även om den är liten så finns den, säger han.

I Smederna var det tänkt att ryske stjärnan Grigorij Laguta skulle ha kört. Men han har tvingats kasta in handduken. Laguta skadade handen i en match i Rysland den gångna veckan och tvingas nu ta ett två veckor långt uppehåll.

INFÖR: Smederna-Dackarna

Smederna:
1) Matej Zagar, 2) Andzejs Lebedevs, 3) Pawel Przedpelski, 4) Magnus Zetterström, 5) Mikkel Michelsen, 6) Linus Eklöf, 7) Daniel Davidsson.

Dackarna:
1) Maciej Janowski, 2) Mikael Max, 3) Patryk Dudek, 4) Rune Holta, 5) Peter Ljung, 6) Magnus Karlsson, 7) Kacper Gomolski.

Vi tippar kvällens omgång:
Smederna-Dackarna42-48
Rospiggarna-Lejonen54-36
Vetlanda-Piraterna50-40
Indianerna-Masarna48-42

Väderprognos, Eskilstuna, tisdag kväll:

22 grader, sol och lätta moln. Källa: SMHI.

Micael Rundberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!