Första GP-segern på svensk mark

Andra GP-segern för säsongen, den 15.e totalt i karriären men faktiskt den första någonsin i Sverige. Inte konstigt att Nicki Pedersen var på ett alldeles strålande humör efter lördagens VM-deltävling på hemmabanan i Målilla. - En stor dag för mig. Det här är verkligen något alldeles speciellt.

Motorsport2015-07-26 23:11


Nicki Pedersen brände av det ena blixtrande leendet efter det andra när han underhöll på presskonferensen efter den historiska segern i Målilla. Samtidigt som han for upp och ner från stolen försökte han svara på journalistkårens frågor, spexa med fansen och hålla igång ett videosamtal med barnen hemma i Danmark. Det finns nämligen inga gränser när Nicki Pedersen är på bra humör. Och det kan jag lova att han var i lördags natt.
- Jag är väldigt glad. Det är sju år sedan jag var på pallen i Målilla och jag har aldrig vunnit i Sverige tidigare, så det här är en stor dag. Underbart, jublar han.

Bytte cykel
- Segern i Finland (Nicki vann deltävlingen i Tammerfors i mitten av maj) var kul, men att göra det här hemma i Målilla är snäppet häftigare.
Nicki inledde tävlingen lite segt, men efter byte av cykel efter det andra heatet hände något. I semifinalen var han överlägsen och i finalen klippte han starten, hittade ett fint spår ut ur första kurvan och höll sedan trion Tai Woffinden (tvåa), Antonio Lindbäck (trea) och Matej Zagar (fyra) på behörigt avstånd.
- Jag visste att jag hade farten och trodde att jag skulle kunna göra en bra första- och andrakurva. Jag gjorde det och vann, säger Nicki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om