Från Jokkmokk till Vimmerby

Folkrace är roligt. Till och med så roligt tycker vissa att man åker från Jokkmokk till Vimmerby. - Vi hade 135 mil hit, säger Lennart Lövgren, som följer sina söner David och Robin Holmbom.

"Kul att vara här". David Holmbom, André Bergqvist, Robin Holmbom och Lennart Lövgren har åkt ända från Jokkmokk till Vimmerby.

"Kul att vara här". David Holmbom, André Bergqvist, Robin Holmbom och Lennart Lövgren har åkt ända från Jokkmokk till Vimmerby.

Foto:

Motorsport2012-07-10 22:02


Jokkmokk är känd för sin marknad och för den numera avlidne artisten "Jokkmokks-jokke". Orten hittar vi strax över polcirkeln. Det är en bit från Vimmerby med andra ord. Men avståndet var inget som avskräckte Lennart Lövgren och sönerna David och Robin.
- Det har varit en dröm att få komma ner till Vimmerby och köra den här tävlingen. Tyvärr fick vi bara in två bilar i lastbilen, därför kunde jag inte själv vara med och köra, men nästa år..., då ska jag vara med, säger Lennart Lövgren bestämt.

Tävling i Jokkmokk
Öppningsdagen fick han se grabben David Holmbom inleda med att bli näst sist. Sedan gick det bättre:
- Fy faan vad skönt. Nu har jag chansen, sa 21-åringen glädjestrålande efter sitt andra heat, där han hårt uppvaktad kunde hålla sin andraplats in i mål.
Egentligen borde han kanske inte vara med så högt upp med sin Opel Ascona:
- Nämen, de andra har ju mycket bättre motorer än mig. Jag får vara nöjd.
Hans pappa Lennart uppskattar att det finns uppemot 15 folkraceförare i Jokkmokk, inte fler.
- Förr hade vi fler tävlingar i våra trakter, men vi ska faktiskt ha en i Jokkmokk i höst. Den första sedan 2004.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!