FREDRIK LINDGREN VANN OCH ÄR I VM-LEDNING

Dackarnas galna GP-succé fortsätter. I kvällens fantastiskt underhållande tävling i Warszawa tog sig både Fredrik Lindgren och Maciej Janowski till final - och där slutade de i topp. Svensksuccén var total när Lindgren vann. - Nu pumpar adrenalinet, skrattar Fredrik efter segern.

Kvällens GP-vinnare, Fredrik Lindgren.

Kvällens GP-vinnare, Fredrik Lindgren.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2017-05-13 19:46

Bäst av alla i grundomgången var Maciej Janowski, som körde in tolv poäng.
Fredrik Lindgren blev femma och Patryk Dudek sexa.

I semifinal nummer ett hamnade Janowski och Dudek i den första tillsammans med Jason Doyle och Niels-Kristian Iversen. Efter en bra start lyckades Janowski ta sig vidare tillsammans med Rospiggarnas australier Jason Doyle. Patryk Dudek hamnade fel och kom sist. Slutställningen i semin förövrigt  exakt i samma ordning som förarna fick välja bana.

Motståndarna för VM-ledaren Fredrik Lindgren i den andra semin blev Tai Woffinden, Bartosz Zmarzlik och Martin Vaculik.
Lindgren var blixtsnabb ut från start och hade inga problem att ta sig till sin andra raka final.
Tillika den andra raka finalen med två Dackeförare i.

I finalen blev Dacke- och svensksuccén total. Jason Doyle kom iväg bäst, men båda Dackeförarna passerade och Fredrik Lindgren seglade iväg till seger - hans andra i karriären.
- Jag har verkligen kämpat för det här, sa en överlycklig och märkbart rörd Fredrik Lindgren i intervjun i TV10:s sändning efter tävlingen.
- Jag tar mycket poäng i alla länder. Nu ska vi behålla den här nivån, sa han.

Vilken elitseriematch vi bjuds på i Målilla på tisdag då Dackarna tar emot Lejonen med GP-förarna Piotr Pawlicki och Chris Holder. Totalt fem stycken alltså.

Noterbart i övrigt: Tre av de fyra finalförarna var samma som i den första deltävlingen i Slovenien i premiären senast.

I totalen leder som sagt Fredrik Lindgren, och både Maciej Janowski och Patryk Dudek återfinns bland de fem första (fyra och femma). De är båda tio poäng efter Fredrik i sammandraget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!