Fullt upp hela dagarna

Heaten avlöser varandra. Tempot är högt. Mycket ska göras. Inte undra på att äkta paret Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson är fullt sysselsatta under Semesterracet. - Nu har man verkligen gått in i tävlingsledarrollen, säger Beatrice.

Betrice Ågren Karlsson och Ulf Karlsson är två viktiga kuggar i maskineriet som får Semesterracet att gå runt.

Betrice Ågren Karlsson och Ulf Karlsson är två viktiga kuggar i maskineriet som får Semesterracet att gå runt.

Foto:

Motorsport2012-07-12 09:12


Att få ett lyckat Semesterrace kräver mycket - inte minst organisatoriskt.
- Det blir ju ganska långa dagar, säger högste bossen, tävlingsledaren Ulf Karlsson, när bilarna dundrar förbi oss där vi står vid speakertornet.
Han och hustrun Beatrice kliver varje dag upp efter klockan fem på morgonen och jobbar hårt fram till sent kväll. Det krävs. Sysslorna är många, allt från att prata med förare, sköta det administrativa, till att ha koll på säkerheten och depån. Till sin hjälp har de en stor funktionärsstab, med ungefär 350 personer, där huvuddelen jobbar alla fem dagar.
Hinner ni njuta av tävlingen då?
- Jo, ja..., men man har inte jättekoll på heaten, säger Ulf Karlsson.

Sugna på att köra
Semesterracet är Sveriges största folkracetävling och kallas ofta för inofficiella SM. Till årets tävling var 740 förare anmälda. Alla får inte köra, utan ett antal är reserver. Både Ulf och Beatrice är nöjda med öppningen av årets race:
- I tisdags gick allting jättebra. Det flöt på bra hela tiden, vilket annars är ovanligt premiärdagen. Sedan har vi haft tur med vädret också.
Är ni inte sugna på att köra själva?
- Visst är det så. Med mina gener så är det här faktiskt den enda tävling jag vill köra under året, men det funkar inte i den roll vi har, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!