"Gollob kommer lämna Västervik"

Tomasz Gollob är förlorad för Västervik Speedway. Det tror lagledaren Mikael Messing. - Min magkänsla säger det. Sedan Hammarby kom med i bilden har läget förändrats, säger han.

Motorsport2010-11-26 07:41

Västervik har fört diskussioner med Tomasz Gollob i fem veckors tid. Men inte varit på samma plan rent ekonomiskt.
- Han är nybliven världsmästare, snart 40 år, och ser väl sin chans att tjäna mycket pengar i slutet av karriären, säger Mikael Messing.
Det är inte Gollob personligen som Västervik har kontakt med, utan det är hans välkände manager Tomasz Gaszynski som sköter alla diskussioner och förhandlingar. Och om Gollob tjänar mer - så får helt sonika Gaszynski mer pengar i egen ficka.
- Egentligen är det inga konstigheter. Får man som yrkesman mer betalat någon annanstans för samma jobb, så är det ganska naturligt att man går dit, säger Messing.
- Jag tror dock att Gollob inte har något emot att fortsätta i klubben, men ärligt talat bryr han sig inte så mycket om förhandlingarna. Gaszynski sköter allt det där.

Inte nöjd med förslaget
Västervik var ganska nära en lösning med Gollob. Innan Hammarby Speedway kom in i bilden. Enligt vad Messing har hört så rycker stockholmarna i polacken.
- Lite konstigt är det ändå. Det är ingen hemlighet att Hammarby och ekonomi inte har gått så bra ihop tidigare. Både jag och Gaszynski vet om att de är skyldiga Matej Zagar 300 000 kronor och Denis Gizatullin 60 000 kronor.
- Vi har gett Gollob ett bud som har blivit ratat. Och vi kan inte erbjuda mer än vad vi har förmåga att betala, säger Mikael Messing.
En rejäl förlust att tappa Gollob förstår jag?
- Absolut. Både rent sportsligt och publikmässigt. Men det var matcher i fjol då han inte presterade och vi kan istället bygga ett jämnare lag.
Om nu Gollob lämnar, ser Västervik inte ut att få en jämbördig ersättare. Danske stjärnan Nicki Pedersen har ryktats vara på väg. Men att han är på ingång dementerar Messing.
- Vi har pratat en gång med hans manager och gav ett bud som de tackade nej till direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om