Gomolski efter segern: ”Jag älskar redan den här banan”

Trots att tre av Dackarnas största stjärnor saknades blev det ändå en trevlig tisdagskväll på G&B Arena. Och det var ett nyförvärv som imponerade mest när förarna i truppen gjorde upp i Målilla Challenge. – Jag älskar redan den här banan, skrattade den segrande polacken Kacper Gomolski.

Foto:

Motorsport2016-04-26 19:47
En knapp vecka kvar till elitseriepremiären borta mot Rospiggarna och på tisdagskvällen värmde Dackarnas trupp, plus inlånade Ricky Kling och Johan Jensen, upp med att köra Målilla Challenge. Trots avsaknad av Patryk Dudek, Maciej Janowski och Michael Jepsen Jensen (insjuknade strax innan tävlingen) fick vi se många bra heat.
Bäst av alla var det polska nyförvärvet Kacper Gomolski, som visade att han redan tidigt på säsongen både har fart i och ordning på grejorna. Framför allt visade han att han kommer bli oerhört viktig på Dackarnas reserv.

För det är på reserven vi kommer hitta honom i lagledare Mikael Karlssons förstaval till startsjua. Gomolski var snabb på banan och bjöd också på en läcker omkörning i det nionde heatet när han lurade Rune Holta på sista varvet. I finalen tog han starten, lämnade Mikael Max, Rune Holta och Alex Johansson bakom sig och var sedan helt ohotad.
– Jag har kommit till ett väldigt bra lag och har kört med både Peter (Ljung) och Robin (Aspegren) tidigare. Vårt mål måste absolut vara play off. Själv älskar jag redan den här banan, skrattade Gomolski.

En annan som visade fin fart var Mikael Max
– Det kändes jättebra faktiskt. I kväll var första gången som jag testade den här motorn och de verkar ha gjort ett kanonjobb. Jag lär köra med den här cykeln i premiären nästa vecka, sa han.
– Sedan får man ju inte sväva iväg bara för att det gick bra ikväll, men det är klart att det är bättre om det går bra än om det är dåligt.
Övrigt att notera:
• JVM-föraren Alex Johansson (ny från Piraterna) överraskade med att ta sig till final. Säregen stil men bra fart. Hans mål med säsongen: ”Att kanske få någon körning i Elitserien”. Jodå, det lär det nog bli.
• Johan Jensen kraschade i målsvängen i det sjätte heatet. Han låg kvar en stund, tog sig dock av banan för egen maskin men valde att inte köra mer under kvällen.
• För första gången testade man på G&B Arena en ny, unik digital tidtagning.
• Magnus Karlsson, tänkt som reservförare vid sidan av vinnaren Gomolski, hade en tung kväll. Här lär nog lagledare Karlsson/Hag fundera rejält inför premiären.

Resultat Målilla Challenge:
1) Kacper Gomolski: 2, 3, 3, 3 = 11+3
2) Rune Holta: 3, 1, 2, 1 = 7+2
3) Mikael Max: 3, 3, 3, 2 = 11+1
4) Alex Johansson: 2, 3, 2, 3 =10+0
5) Peter Ljung: 3, 2, 3, 3 = 11 (Körde inte finalen)
6) Robin Aspegren: 2, 2, 1, 2 = 7
7) Viktor Lockström: 1, 2, 1, 1 = 5
8) Ricky Kling: 1, 0, 2, 1 = 4
9) Magnus Karlsson: R, 1, 1, 2 = 4
10) William Björling: 0, 1, 0, FX = 1
11) Johan Jensen: 0, FX.

Heat för heat:
Heat 1: Ljung, Aspegren, Karlsson (R). 58,5.
Heat 2: Max, Gomolski, Lockström, Björling. 58,4.
Heat 3: Holta, Johansson, Kling, Jensen. 59,2.
Heat 4: Max, Ljung, Holta, Kling. 58.4
Heat 5: Johansson, Lockström, Björling. 60,1.
Heat 6: Gomolski, Aspegren, Karlsson, Jensen. (Fruset heat).
Heat 7: Ljung, Kling, Lockström, Jensen (FX). 58,7.
Heat 8: Max, Johansson, Karlsson, Björling. 58,7.
Heat 9: Gomolski, Holta, Aspegren. 58,8.
Heat 10: Ljung, Apsegren, Kling, Björling (FX).  58,7.
Heat 11: Johansson, Karlsson, Lockström. 60,8.
Heat 12: Gomolski, Max, Holta. 58,9.
Final: Gomolski, Holta, Max, Johansson. 58,1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!