GP-laddning

Ännu har det inte lossnat för Andreas Jonsson i GP-sammanhang. Kanske gör det så på lördag på hemmabanan i Målilla. - Jag hoppas att det gör det. Det känns som att det har släppt efter senaste GP-tävlingen och jag känner mig i bra form nu, säger Jonsson.

Andreas Jonsson tror att hemmapubliken kommer att bära fram honom under GP-tävlingen i  Målilla på lördag.

Andreas Jonsson tror att hemmapubliken kommer att bära fram honom under GP-tävlingen i Målilla på lördag.

Foto:

Motorsport2005-08-12 06:15

Formen är det knappast något fel på.
Efter den senaste GP-deltävlingen i Tjeckien den nionde juli har Jonsson kört strålande.
Mot Masarna hemma körde han in tolv poäng, sammanlagt i de båda mötena mot Vargarna plockade han 27 poäng och i lag-VM-finalen tog han tolv poäng och blev bäste poängplockare för de gul-blå.
- Det har gått bra mot slutet. I lag-VM körde jag okej, men det kändes ändå som att jag kunde ha gjort bättre, säger Hallstavikssonen.
En av anledningarna till att Andreas Jonsson har kört så bra de senaste veckorna beror på att han har fått kläm på de nya motorerna.

Dåligt i GP
Men i GP-serien har det inte lossnat för Jonsson.
Inför tävlingen i Målilla ligger han på en tolfteplats vilket är en betydligt sämre placering än vad han hade hoppats på innan säsongen.
- I början hade jag som målsättning att hamna betydligt högre upp, men nu siktar jag på att hamna bland de åtta bästa så att jag får köra i GP:t även nästa år.
Varför har det gått sämre i GP-tävlingarna än i elitserien?
- Om jag ändå visste det, säger han och skrattar. Det har strulat lite med maskineriet, dessutom måste du göra kanonheat varje gång i GP-tävlingarna. I elitserien gör det inte något om du kör lite taskigt utan du kan ändå komma tvåa.
Jonssons facit i elitserien går det däremot inte att klaga på. Där ligger han tvåa i snittligan strax efter VM-ledaren Tony Rickardsson.
- Det har gått bra och jag är riktigt nöjd med hur det har gått i Sverige. Det känns bra att ligga så högt i snittligan.
Någon särskild fördel av hemmabanan tror inte Jonsson att han har. Det som ska hjälpa honom är i så fall publiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!