GP-stjärnan gripen av polis

Under tisdagskvällen möttes Dackarnas seriekonkurrenter Indianerna och Lejonen i Elitserien i speedway. Direkt efter mötet greps Indianernas stjärna Antonio Lindbäck av polis.

Foto: Scanpix

Motorsport2016-05-31 21:26

Själv matchen slutade med Indianseger: klara 56–34, med lagets storstjärna Antonio Lindbäck som bäste poängplockare med 13 inkörda poäng.

Men så snart det 15:e heatet var över slog polisen till.

Enligt Aftonbladet satt Indianernas lagledare, Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström, i domarmöte när polisen grep och förde bort Antonio Lindbäck.

Polisen sökte därefter också igenom Antonios buss och personbil.

– Han var så glad i dag, på så glatt humör. Jag vet inte vad det är som händer, för polisen ville inte kommentera något. De sa ingenting, säger lagledaren Daniel Andersson Bäckström till Aftonbladet.

Vakthavande befäl vid polisen i Örebro, Erik Hiding, bekräftar att det är Antonio Lindbäck som har gripits:

– Han är misstänkt för brott och var anhållen i sin frånvaro. Jag tänker inte gå in på vad det handlar om, säger han till Aftonbladet.

Lindbäck har tidigare haft problem med alkoholen, vilket han talat öppet om vid flera tillfällen. Han har även nyligen avtjänat ett rattfylleristraff (fotboja).

Efter två körda GP-tävlingar ligger Antonio på sjätte plats i sammandraget, med 20 inkörda poäng. Hans löpande snitt i Elitserien för Indianerna ligger på höga 2,280 efter fem matcher; 57 poäng fördelade över 25 heat.

LÄS ÄVEN: Stjärnan misstänks för våldtäkt mot barn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!