GP tillbaka på Ullevi?

Ullevi återkommer som arrangör av Grand Prix i speedway?! Det är kanske på sin plats att använda såväl frågetecken som utropstecken efter den meningen. Men enligt vad tidningen erfar vill GP-arrangören återvända till Ullevi - men man vill också behålla G & B Arena i Målilla. Blir det så innebär det att Eskilstuna blir av med sin rond i GP. Eskilstunas kontrakt med GP gick ut i år medan Målilla har ett år kvar.

Motorsport2007-08-16 06:36

När GP-serien omorganiserades för några år sedan var en målsättning att arrangera GP-deltävlingarna enbart på stora arenor, typ Stockholms Stadion och Ullevi i Göteborg.
Så blev det också med fullsatt Stockholm Stadion och ett enormt medialt intresse för just den tävlingen. Men flera anledningar förändrade nysatsningen på nytt. Ullevi i Göteborg försvann ur bilden och för ett par år sedan även Stockholm Stadion.
Då blev det dags förändring igen. Man beslöt acceptera även mindre arenor på platser med ett etablerat speedwayintresse, platser med speedwaykultur helt enkelt.
Då kom Målilla och Eskilstuna in i bilden och Målilla blev arrangemanget rena succén. Inte minst i år, publikt och speedwaymässigt. GP-chefen, flerfaldige världsmästaren Ole Olsen är mer eller mindre lyrisk då han kommenterar arets tävling i Målilla:
- Troligen den bästa GP-tävlingen som körts. Och ett kanonarrangemang rakt igenom!
Ett bra betyg att luta sig mot nu när snacket om en återgång till Ullevi tagit fart igen.
Tidningen har varit i kontakt med flera tänkbara talesmän i sammanhanget, men de flesta har lagt locket på och hänvisar till GP-seriens nya ägare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!