Greg Hancock vill ge Crump en fight

39-årige Greg Hancock har tillhört världstoppen i snart 20 år. Men han har "bara" blivit världsmästare en gång - men dit vill han tillbaka.
- Jag vaknar varje morgon och tror att jag kan bli världsmästare, så länge jag känner så kommer jag att fortsätta tävla, säger Greg Hancock till vår tidning, inför morgondagens VM-tävling i Målilla.

Greg Hancock är segersugen.

Greg Hancock är segersugen.

Foto:

Motorsport2009-08-14 06:11


Greg Hancock är sedan flera år tillbaka den ende amerikanen som konkurrerar i den absoluta världstoppen.
Den charmige Costa Mesa-sonen från södra Kalifornien är oerhört populär i speedwayvärlden - där många ser honom som en stor ambassadör för sporten.
Och trots 39 år fyllda håller Greg Hancock fortfarande världsklass - det visade han inte minst vid den senaste VM-tävlingen i lettiska Daugavpils, där han stod högst upp på prispallen. Greg Hancock är unik på många sätt, och den ende förare som kört alla 111 Grand Prix-tävlingar inför säsongen 2009.
Frågan är hur länge han kommer att fortsätta?
- Nuförtiden tar jag dag för dag, men jag är fortfarande hungrig på att köra speedway, och jag räknar med att tävla på den yppersta nivån i några år till, säger Greg Hancock.
Tänker du trappa ned och avstå Grand Prix-serien innan du slutar helt?
- Nej, för att dra runt en satsning med ett team så är Grand Prix en nödvändig del, det är mitt levebröd. Och dessutom är det en tävlingsmässig kick att köra mot de allra bästa om VM-titeln, säger Greg Hancock som blev världsmästare 1997, då han vann titeln före landsmannen Billy Hamill.
På lördag kommer Greg Hancock till Målilla i jakten på en ny delseger i VM-serien. Just nu är Hancock tvåa i VM-tabellen, 29 poäng efter ledande Jason Crump.
- Om jag vill vara med och fightas om guldet i de sista tävlingarna, så är det nödvändigt för mig att lyckas i Målilla. Men allt känns bra, jag har självförtroende, cyklarna fungerar bra och jag har en seger från Lettland i bagaget, säger Greg Hancock. Jag kommer ge Jason en fight.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!