Guldet stannar i Småland - men var?

De två senaste åren har speedwayens lagguld hamnat i Småland. 2004 i Vetlanda och 2005 i Västervik. I kväll (i Västervik) och i morgon (i Vetlanda) gör de båda smålandsklubbarna upp om ett nytt guld - slaget om Småland.

Motorsport2006-09-26 06:30

I båda lägren är man övertygad om att årets finalmatcher kan bli något alldeles extra där det för Västervik är ett måste att skaffa pluspoäng i kväll för att kunna lura favoriterna Vetlanda på guldet i morgon.
- Kom ihåg att hemmabana inte har samma betydelse för finallagen som för de flesta andra lag. Västervik kör bra här i Vetlanda och vi kör bra i Västervik, säger Vetlanda sportchef Bosse Wirebrand.
Förutsättningarna för att årets finalmatcher skall bjuda på toppspeedway, som det anstår världens bästa liga, är utmärkta. Finallagen har delat på guldet de två senaste säsongerna.
Skulle Vetlanda vinna blir det lagets femte guld och vinner Västervik blir det lagets andra guld, på raken. Vetlanda har genom åren samlat på sig 12 silver och fyra brons och det gör laget till det totalt bästa laget. Vad gäller guld så är fortfarande gamla anrika Getingarna bäst med 15 titlar, dessutom tre silver och tre brons.
Västervik är som bekant regerande mästare men fjolårssegern var det första guldet någonsin. Laget har ännu inget silver men två brons.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!