Han petas inför derbyt

Två lag i akut poängbehov. Så brukar det inte låta när det vankas elitseriederby mellan storheterna Dackarna och Elit Vetlanda. – Det kommer bli en riktigt häftig match för publiken och väldigt mycket som står på spel, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson inför kvällens drabbning.

PETAD. Dackarnas lagkapten Michael Jepsen Jensen får inte köra kvällens smålandsderby mot Vetlanda. Svaga insatser på slutet gör att Rune Holta ersätter i kväll.

PETAD. Dackarnas lagkapten Michael Jepsen Jensen får inte köra kvällens smålandsderby mot Vetlanda. Svaga insatser på slutet gör att Rune Holta ersätter i kväll.

Foto:

Motorsport2016-06-07 09:56

Derbydags, kanonväder och välfyllt på läktarna. Mycket kommer vara sig likt när Dackarna och Vetlanda möts i kväll. Men långt ifrån allt.  För sjuan och femman i serien är kvällens match nämligen oerhört viktig.

– Det är bara att titta i tabellen. Om vi förlorar börjar glappet uppåt bli stort, men om vi vinner så är vi i allra högsta grad med i slutspels-racet igen, säger Mikael Karlsson, lagledare i Dackarna.

MJJ petas

Det stora snackisen bland Dacke-fansen är att lagledarnas tålamod med formsvage kaptenen Michael Jepsen Jensen nu är slut. Dansken petas och norrmannen Rune Holta plockas in istället. Därmed gör Holta säsongens första match i Elitserien.

– Det beslutet har vuxit fram. Framför allt beror det på Jepsen Jensens svaga resultat i danska finalen, i Polen i helgen och de senaste veckorna med oss, säger Mikael Karlsson.

– Han har varit bra i enstaka heat, men sedan faller han igenom igen. Det här ska ses som en markering mot alla i laget – vi kan inte ge någon förare chansen hur många matcher som helst om man inte presterar.

”Visa att vi har haft fel”

Enligt Mikael Karlsson har Rune Holta under de senaste veckorna tydligt markerat att han tycker att laguttagningarna har varit fel. Nu får han alltså chansen.

– Det är positivt för oss. Han sätter ju en viss press på sig själv, så det är bara för honom att gå in och visa att vi har haft fel, säger Karlsson.

Holta har bara kört fyra tävlingar sedan säsongen drog igång. I Polen i helgen tog han visserligen ”bara” fem poäng totalt, men det var ändå en prestation med mersmak.

– Jag fick löpande rapporter efter varje heat. Han såg riktigt snabb ut mot stenhårt motstånd borta mot Torun.

Var det först då du bestämde dig om hur laget skulle se ut?

– Nja, det här beslutet baserar sig mindre på Holta och mer på Jepsen Jensen.

– Sedan ska det bli kul att se Rune mot sitt gamla lag Elit Vetlanda. Självklart taggar det honom lite extra och det kommer ge energi, säger Mikael Karlsson.

Lagen

Dackarna-Vetlanda

Dackarna:
1) Patryk Dudek
2) Peter Ljung
3) Maciej Janowski
4) Kacper Gomolski
5) Rune Holta
6) Mikael Max
7) Magnus Karlsson

Vetlanda:
1) Tai Woffinden
2) Oliver Berntzon
3) Artem Laguta
4) Bjarne Pedersen
5) Bartosz Zmarslik
6) Ricky Kling
7) Tomas H Jonasson


Vi tippar kvällens omgång:

Dackarna-Vetlanda     45-45
Smederna-Rospiggarna     42-48
Lejonen-Masarna        50-40
Piraterna-Indianerna    48-42

Väderprognos, Målilla, tisdag kväll:
21 grader, sol. Källa: SMHI.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!