Hård press på Dackarna inför derbyt

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson är en pressad man. - Visst är det jobbigt. Det är mycket funderingar hit och dit. Men - han säger också: - I min värld finns inget annat än att jag tror att vi klarar av det här.

Motorsport2011-08-19 06:21

Vi behöver inte älta allt för mycket i Dackarnas hittills totalt misslyckade säsong. Ni vet redan hur det har gått.
Samtidigt, att hårt medaljtippade Dackarna ligger sist i tabellen med bara tre omgångar kvar, är förstås högst sensationellt ur ett Dackeperspektiv.
Vem hade kunnat ana det innan säsongstarten?
Tisdagens resultat - där Dackarna stod över - förbättrade heller inte direkt förutsättningarna att undvika direktdegradering och sistaplatsen.
- Vi kan inte helt luta oss mot andra resultat, men visst hade man önskat sig ett annat scenario, säger hårt prövade Mikael Karlsson.
Vi förstår honom. Huvudkonkurrenterna Västervik vann, liksom Vargarna. Enda "glädjeämnet" var att Lejonen förlorade.
Hur mycket grämer du dig över poängtappen mot Lejonen och Valsarna?
- Det var tungt, framför allt mot Lejonen. Där gick allt emot oss efter paus. Jurica (Pavlic) kunde inte köra vidare, Joel (Larsson) fick punktering och heatledarna plockade inte tillräckligt med poäng.
Hur tufft är det att vara lagledare i den här situationen?
- Det är klart att det har varit och är tufft. Det är mycket tankar och funderingar och ibland tar det ett tag att somna. Men för egen del var det faktiskt skönt att vi vilade i tisdags.

Måste vinna två matcher
Dackarna har i tur och ordning kvar att möta Västervik hemma, Piraterna borta och Vetlanda hemma. Ni ser själva. Tufft så det förslår.
Seger i tisdagens hemmamöte mot Västervik är ett måste. Annars är det i princip kört.
- Vi vet vad vi behöver göra. Vi måste vinna och jag tror att vi gör det också. Har det varit viktiga matcher tidigare, så är det verkligen en måste-match nu. Precis som mot Piraterna och Vetlanda.
Mikael Karlsson tror och hoppas att det kan räcka med fem poäng till för att Dackarna ska klara sig undan från sistaplatsen.
- Jag kan förstås inte med säkerhet veta, men jag tror så.
Det innebär att Målillalaget måste vinna minst två av de återstående matcherna, om ens det räcker...
Vilka anser du ni har störst chans mot, Piraterna eller Vetlanda?
- Det är tuffa motståndare båda två, men av tradition har vi kört bra borta i Motala tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!