Hemmaförarna långt framme i RM-finalen

På lördagen avgjordes den sista deltävlingen i motocrossens Riksmästerskap för veteranmotorcyklar i Gnagaredalen. Och förarna från arrangerande Vimmerby MS höll sig väl framme.

Foto: Ossian Mathiasson

Motorsport2016-09-05 12:30

Allra bäst gick det för Johan Wallerstedt i veteranklassen, som slutade trea och tvåa i de båda finalheaten – detta trots strul med kopplingen i det första heatet. Sammanlagt kom han tvåa i deltävlingen i Vimmerby och slutade också på en sammanlagd andraplats i mästerskapet.

Fint kört även av Sölve Lindersson i Classic-klassen. Efter en femteplats och en tredjeplats i lördags (totalt fyra i deltävlingen) slutade Lindersson precis utanför pallen i RM.

– I det första heatet började det rassla i transmissionen. I det andra finalheatet funkade allt som det skulle, så jag får ändå vara nöjd med placeringarna, säger Sölve Lindersson.

– Kul också att vi som kommer med lite tyngre CZ- och Husqvarna-hojar kan hänga med så pass bra. På det hela taget var det en toppendag - bra med publik, vädret var med oss och en otroligt fin bana att köra på, säger Sölve Lindersson.

I klassen Twinshock hade Gamleby-bröderna, men tävlandes för VMS, Clas och Rolf Johansson en hård fajt en bir ner i fältet.

Clas slutade på 14:e plats i båda finalheaten och Rolf på 16:e. I det andra finalheatet skiljde det bara ett par sekunder mellan de båda.

Johan Wallerstedt
Johan Wallerstedt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!