Hemsk start fällde Västervik

Det finns dåliga starter på en match. Och så finns det mardrömsstarter. Västervik fick det sistnämnda - om inte värre - borta mot Piraterna. - Jag har aldrig varit med om något liknande, säger lagledaren Mikael Messing.

Motorsport2010-09-15 06:31

På de sex första heaten åkte Västervik på fem stycken femettor och en fyrtvåa i baken. Underläget var det smått osannolika 7-29. Motalalaget var snabbare från start, klokare på banan, ja, helt enkelt klart bättre.
- Det var fruktansvärt inledningsvis, säger Mikael Messing.
Det första heatet var måhända ett dåligt omen. Peter Ljung hade maskinproblem och hann inte fram i tid till start. En ensam Rafal Okoniewski var sedan chanslös mot Rafal Dobrucki och Greg Hancock.
Västervik tände sedan till i de fyra sista heaten innan paus och putsade till siffrorna innan pausen till 23-37. Detta efter bland annat två femettor signerat Chris Harris/Tomasz Gollob och Rafal Okoniewski/Peter Ljung.

Redan körd
Men matchen kändes redan körd - och var nog också det. Matchen avgjordes i och för sig inte definitivt förrän i det näst sista heatet då Maciej Janowski och Linus Sundström knep en fyrtvåa mot en ensam Peter Ljung. Innan hade Okoniewski blivit utesluten då han, utan att ha blivit störd av någon annan, åkt omkull. Slutresultatet skrevs till 53-43 i Piratfavör.
I Västervik presterade stjärnorna Tomasz Gollob och Chris Harris på ett bra sätt genom att ta 13+1 respektive 12+3 poäng på sex heat. Bakom var det tunnare.
- Jag tycker ändå att Ljung och Okoniewski också gör det ganska bra. Men Gizatullin och Jedrzejak är alldeles för dåliga, tycker Messing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om