Hoppet lever för Dackarna

Kanske är inte Dackarnas lagledare Mikael Karlsson Usain Bolt-snabb, men fort som tusan gick det när han sprang uppför grusgången mot depån när matchen var över. - Fy faan så gutt, sa han och tycktes vilja ta hela världen i famn när han klappade om sina hjältar - Dackeförarna.

Glada gossar! Dackarnas lagkapten Andreas Jonsson och lagledaren Mikael Karlsson jublar ikapp efter den minst sagt viktiga segern över Vetlanda.

Glada gossar! Dackarnas lagkapten Andreas Jonsson och lagledaren Mikael Karlsson jublar ikapp efter den minst sagt viktiga segern över Vetlanda.

Foto:

Motorsport2011-09-07 06:16


Karlsson och Dackarna har levt under en enorm press i flera månader. Nu kan de delvis släppa den.
Ni som kan er speedway förstår hur lättade de var när segern (50-40) bärgades efter en bragdbetonad insats mot Elit Vetlanda.
Hur mådde ni egentligen innan matchen?
- He, he... magen var som elvisp i en gräddburk. Då förstår du själv hur det kändes..., sa klubbchefen Jörgen Kling.
- Nu känns det som om klumpen i magen har försvunnit, sa suveräne Andreas Jonsson på presskonferensen.

Joels första heatseger
Som ni förstår var glädjen enorm i Dackelägret. Mikael Karlsson såg näst intill utpumpad ut efteråt. Och det berodde nog inte på sprintloppet till depån...utan på den nervpärs och påfrestning som präglat Dackarna den senaste tiden.
- Det är en jättestor lättnad. Nu har vi gett oss själva chansen att klara av det här på egen hand. Grabbarna tog verkligen tag i det när det behövdes som bäst.
Jo. Det kan man lugnt påstå.
Dackarna visade direkt att det här var en match som de bara skulle vinna. Jonsson/Andersen inledde med en femetta och fick hjälp på traven då Thomas H Jonasson fick stopp från start. Det här var för övrigt inte Jonassons kväll. Det märktes tydligt att han hämmades av sin skada.
I det andra heatet fick unge hemmaföraren Joel Larsson på en riktig fullträff. Larsson gjorde något av sitt livs heat och vann efter en hård duell med Patrik Hougaard:
- Det var extra skönt att få till det i det här läget. Det var min första heatseger i elitserien, sa Vimmerbykillen glädjestrålande när det stod klart att Dackarna skulle undvika jumboplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!